Michaela Hořejší

Profese: scénografka, výtvarnice kostýmů

Související celebrity

Životopis

Scénografka Michaela Horáčková, rozená Hořejší, je ženou multimilionáře, textaře, podnikatele, zakladatele Fortuny a kandidáta na prezidenta ve volbách 2018 Michala Horáčka.

Po střední škole vystudovala Michaela Hořejší scénografii na JAMU v Brně. „Mým úkolem je vizualizovat nějakým zajímavým, neotřelým způsobem daný text, dané téma. Vezmu si scénář, čtu ho a začínám si to vizualizovat, začínám to vidět před sebou,“ prozradila o své práci manželka Michala Horáčka, multimilionáře a kandidáta na post hlavy státu.

MICHAELA HORÁČKOVÁ A DALŠÍ ADEPTKY NA 1. DÁMU

Michaela Hořejší oblékala herce a herečky snad ve všech divadlech Česka. Jako scénografka a kostýmní výtvarnice navázala spolupraci mj. s Hudebním divadlem Karlín, Divadlem Bez zábradlí nebo s Národními divadly v Praze i v Brně.

Originální oděvy navrhla i pro básnický muzikál Kudykam. Při práci na něm se zamilovala do svého budoucího manžela Michala Horáčka. Michaela Horáčková, rozená Hořejší, pracovala i pro televizi a film. Její modely zahalují mj. herce Kryštofa HádkaBobulích nebo zpěváka Michala Malátného ve filmu Chyťte doktora.

Jak Michaela Horáčková řekla, když její manžel v prezidentských volbách 2018 uspěje, ona sama by ráda více pomáhala potřebným, např. odmítnutým dětem či nevyléčitelně nemocným.

O MICHAELE HORÁČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Stejně jako Ivana Zemanová je druhou manželkou Miloše Zemana, i Michaela je druhou chotí svého muže. Vzali se roku 2012. S první ženou Rut HoráčkovouMichal Horáček dospělé potomky Filipa a Rut, s Michaelou dceru Julii (narozena 2011).

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

Ramba měsíc po porodu zářila ve společnosti: Na premiéru Amerikánky vynesla originální model! Ramba měsíc po porodu zářila ve společnosti: Na premiéru Amerikánky vynesla originální model! Teprve před pár týdny sice porodila své druhé dítě, ani to ji ale nezastavilo! Tereza Ramba (32), za... číst článek
Šeredová není jediná! Zvláštní osudy českých Popelek, které sbalily miliardáře Šeredová není jediná! Zvláštní osudy českých Popelek, které sbalily miliardáře Popelka patří mezi nejoblíbenější pohádky holčiček. Pro Alenu Šeredovou (41) se sen stal realitou, k... číst článek
Eva Josefíková z Princezna a půl království: Natáčela jsem s bezohlednými slepicemi! Eva Josefíková z Princezna a půl království: Natáčela jsem s bezohlednými slepicemi! Královskou dceru hraje už potřetí a přiznává, že asi i naposledy. Herečka Eva Josefíková (29) se ve ... číst článek

Další Umělci

zobrazit profil Pavlína Pížová
Pavlína Pížová
zobrazit profil Andrea Tögel Kalivodová
Andrea Tögel Kalivodová
zobrazit profil František Ringo Čech
František Ringo Čech
zobrazit profil Jakub Ludvík
Jakub Ludvík
zobrazit profil Veronika Lálová
Veronika Lálová
zobrazit profil Matěj Cichra
Matěj Cichra