Jana Yngland Hrušková

Datum narození: 30. 1. 1959
Místo narození: Náchod
Profese: zpěvačka, moderátorka, publicistka, aktivistka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Jana Yngland Hrušková byla jednou z kandidátek na post hlavy státu v prezidentských volbách 2018, v nichž zvítězil Miloš Zeman.

Hrála s rockovou skupinou Genese a zpívala v pořadu Memento s Petrem Novákem. Koncem 80. let 20. století točila také s Leškem Semelkou. V roce Sametové revoluce se vdala do Norska a následně se s manželem odstěhovala do Německa, kde Jana Yngland Hrušková mj. vyučovala zpěv.

JANA YNGLAND HRUŠKOVÁ PROZRADILA, CO NEŠNÁŠÍ

Jana Yngland Hrušková: Každý muslim může být potencionálním teroristou

Do Česka se Jana Yngland Hrušková vrátila roku 2013 a hrála divadlo pro děti. Příchodem migrantské vlny se začala intenzivně tomuto tématu věnovat. Např. v internetové talk show DVTV, kde byla hostem Martina Veselovského, mluvila o tom, jak každý muslim může být potencionálním teroristou.

Proslula články, internetovými videi a též vystoupením v pořadu Máte slovo s Michaelou Jílkovou, kde na dotaz Martina Schwarze z iniciativy Proti projevům nenávisti odpověděla slovy: „Ňuňuňu, podívejte se na něho, mladej, odkud pak přišel.“ Za což jí server Demagog.cz udělil prvenství v soutěži „o nejhutnější využití argumentačních faulů“.

Již v létě 2016 Jana Yngland Hrušková oznámila svůj zájem kandidovat na hlavu státu České republiky v prezidentských volbách 2018. Volby tehdy vyhrál podruhé Miloš Zeman.

Sestra Yngland Hruškové je herečka

Jana Yngland Hrušková je vdaná a má syna. Její sestrou je herečka Eva Hrušková, která ztvárnila hlavní postavu v černobílé pohádce Popelka (1969).

„To, že chce kandidovat na prezidentku naší země, považuji za hloupý vtip nebo projev šílenství. To snad nikdo nemůže myslet vážně,“ komentovala pro Aha počínání své mladší sestry Eva Hrušková, která s manželem Janem Přeučilem tvoří jeden z nejserióznějších párů českého showbyznysu.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Reago (Ladislav Pham)
Reago (Ladislav Pham)
zobrazit profil Peter Cmorik
Peter Cmorik
zobrazit profil Michal Malátný
Michal Malátný
zobrazit profil Šárka Vaňková
Šárka Vaňková
zobrazit profil  Annabelle (Anna Žitníková)
Annabelle (Anna Žitníková)
zobrazit profil Petr Kolář
Petr Kolář