Heidi Janků

Datum narození: 23. 11. 1962
Místo narození: Vítkovice
Profese: zpěvačka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Heidi Janků, která proslula hitem Když se načančám, se za své půvaby nikdy nestyděla. Úplně nahá se nechala vyfotit ještě v bezmála 50 letech.

Zpěvačka Heidi Janků proslula svým čančáním, respektive hitem Když se načančám. Žila s o třicet let starším hudebníkem Ivo Pavlíkem,  který stál u zrodu její kariéry, během níž vydala na čtrnáct sólových alb.

HEIDI JANKŮ - CO S MILIONY PO MANŽELOVI? 

Lásku k hudbě zdědila po rodičích

Heidi Janků vyrosltla v hudební rodině. Matka hrála na violoncello a otec na dechové nástroje. Už od první třídy základní školy navštěvovala lidovou školu umění. Zpívala ve sboru a učila se na klavír. V jedenácti ale musela zakusit hořkosti života. Zemřela jí matka a otec začal hodně pít. O dva roky později zněl hlas Heidi Janků z ostravského rozhlasu.

S Pavlíkem se poznala ve skupině Proměny

Poté Heidi Janků zpívala se skupinou Proměny, dříve známou jako Majestic. V roce 1970 převzal kapelu Ivo Pavlík a zpívala v ní i Marie Rottrová nebo jeho první manželka Věra Špinarová. Se skupinou Proto vycestovala Heidi Janků i do Německa.

Od roku 1982 byla tahounem skupiny Supernova. Zanedlouho poté se stala osobností roku Televizního klubu mladých a ve Zlatém slavíkovi skončila třetí. Mezi její další hity patří Kuře na grilu, Já jsem já nebo Ave Maria.

Na přelomu tisíciletí působila Heidi Janků i v Divadle Jiřího Grossmana nebo v Karlínském divadle, kde se ukázala v roli dívky s šátkem v muzikálu Anděl s ďáblem v těle. Zahrála si také ve Sněhové královně nebo Popelce.

Heidi Janků moderovala pořad Intimnight na TV Barrandov. Dvakrát v životě se nechala přesvědčit a úplně nahá stanula před objektivem. Poprvé krátce po Sametové revoluci, kdy odvážné snímky zveřejnil pánský časopis. Později šlo o decentnější akty pro kalendář fotografa Jakuba Ludvíka. To už bylo Heidi Janků 48 let.

O HEIDI JANKŮ ČTĚTE ZDE>> 

Příjmení Janků si nechala z prvního manželství, kdy jí bylo osmnáct. S o třicet let starším partnerem Ivo Pavlíkem začala chodit ve dvaceti. Čekala s ním i dítě, ale kvůli kariéře si ho nechala vzít.

 

Články o celebritě

Emoční masakr na poctě Zagorové! »Praštěná« Absolonka, zuřící Margita i výpadek textu Emoční masakr na poctě Zagorové! »Praštěná« Absolonka, zuřící Margita i výpadek textu Pražská O2 arena má za sebou akci, jakou jen tak nepamatuje! V úterý 6. února večer tady sestava těc... číst článek
Gombitová po životních koncertech: Utajené snímky z trezoru Gombitová po životních koncertech: Utajené snímky z trezoru Kdyby neodešli do hudbeního nebe, Marika Gombitová (67) by je přivítala na pódiu pražské O2 areny. Z... číst článek
Bohdalová jako vyměněná: Po návratu z Kanárů stihla křest Pawlovské i Davida! Bohdalová jako vyměněná: Po návratu z Kanárů stihla křest Pawlovské i Davida! Nedávná dovolená na Kanárských ostrovech, kam ji pozvala její dcera Simona Stašová (68), dodala Jiři... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Keith Flint
Keith Flint
zobrazit profil Pavel Vítek
Pavel Vítek
zobrazit profil Marek Ztracený
Marek Ztracený
zobrazit profil Věra Vlková
Věra Vlková
zobrazit profil Eva Děpoltová
Eva Děpoltová
zobrazit profil David  Gránský
David Gránský
zobrazit profil Daniel Landa
Daniel Landa
zobrazit profil Zorka Kohoutová
Zorka Kohoutová