Václav Neckář

Datum narození: 23. 10. 1943
Místo narození: Praha
Výška: 169 cm
Profese: zpěvák, herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Václav Neckář je český popový zpěvák a filmový herec. Na svém kontě má mnoho známých českých hitů, zahrál si i v oskarovém filmu Ostře sledované vlaky.

Václav Neckář začínal v 60. letech jako divadelní elév, pracoval i v písničkářském divadle. Ve světě divadla měl jednu velkou výhodu – byl synovcem známého herce Eduarda Dubského. Právě díky jeho pověsti mohl účinkovat například v divadle Rokoko.

VÁCLAV NECKÁŘ A DRSNÝ HUMOR

Později byl Václav Neckář společně s Martou Kubišovou a Helenou <person person_id="1128" class="celebrity">Vondráčkovou členem pěvecké skupiny Golden Kids. Mimo jiné nazpíval písničky k filmům Jak básníci přicházejí o iluze nebo Jak utopit doktora mráčka.

Od 70. let koncertoval Václav Neckář se skupinou Bacily, jejímž členem byl mimo jiné i Neckářův bratr Jan. Pro skupinu psala hity slavná česká jména. Například Karel <person person_id="2405" class="celebrity">Svoboda, Petr Hapka nebo Petr <person person_id="1683" class="celebrity">Janda. Právě v tomto období přišly nejznámější Neckářovy popové hity jako Stín katedrál, Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě nebo Lékořice.

Václav Neckář si musel projít ve svém životě i těžším obdobím. To když prodělal mozkovou příhodu, po které musel držet mimo jiné velmi přísnou dietu. Vše ale zvládl a jeho comeback stál za to. V roce 2011 se jeho písnička Půlnoční k filmu Alois Nebel stala velkým rádiovým hitem.

Právě s filmem spojil Václav Neckář značnou část své kariéry. S nadsázkou se dá říct, že když zrovna nezpíval, stál před kamerou. Nejvíce se proslavil v oscarovém filmu Jiřího Menzela podle novely Bohumila Hrabala Ostře sledované vlaky. S <strong>Helenou Vondráčkovou</strong> excelovali v oblíbené pohádce Šíleně smutná princezna.

O VÁCLAVU NECKÁŘOVI ČTĚTE ZDE>>

V listopadu 2023 byl Václav Neckář uveden do síně slávy Českého slavíka.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Markéta Foukalová Tošovská
Markéta Foukalová Tošovská
zobrazit profil Chris Cornell
Chris Cornell
zobrazit profil Thom Artway (Tomáš Maček)
Thom Artway (Tomáš Maček)
zobrazit profil Monika Fialková
Monika Fialková
zobrazit profil Zdenka Trvalcová
Zdenka Trvalcová
zobrazit profil Eva Urbanová
Eva Urbanová