Adéla Elbel

Datum narození: 17. 7. 1981
Místo narození: Havířov
Profese: zpěvačka, stand-ap, komička, textařka, překladatelka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Adéla Elbel, někdejší členka dua Čokovoko, se proslavila nejen jako zpěvačka, ale také coby komička, a to v řadě televizních show.

Na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně Adéla Elbel, rozená Adéla Komárková, absolvovala obor nizozemský jazyk a literatura.

ADÉLA ELBEL - ROZHOVOR ČTĚTE ZDE>>

Dívčí brněnskou parodicky-rapperskou skupinu Čokovoko založila Adéla Elbel se Zuzanou Fuksovou. K hitům kapely, která na české hudební scéně působila deset let, patřily skladby Etapy v životě ženy a Sebevražda.

Inspirací k názvu Čokovoko se stala vycházka, během níž kamarád Adély Elbel prohlásil o svém psovi, že má „rozšířené čokovoko“, čímž měl na mysli řitní otvor.

Adéla Elbel uspěla Na lovu

Jako komička se Adéla Elbel předvedla např. na televizním kanálu Prima Comedy Central, v show Na stojáka nebo v brněnské stand-up comedy show NaMikrofon.

Adéla Elbel se podílela na scénáři komediálního dokumentu Svět podle Daliborka (2017), který je filmovým portrétem autentického českého neonacisty z Prostějova, jehož štáb sledoval dva roky.

Kromě překladů z nizozemštiny se Adéla Elbel věnuje i psaní. Je mj. autorkou autobiografické knihy Doba temna. Podílela se na kuchařce s názvem Adéla ještě nevečeřela.

Byla hostem mnoha pořadů. V soutěži Na lovu Adéla Elbel společně s Richardem Genzerem a Reyem Korantengem vyhrála na charitu 170 000 korun.

O ADÉLE ELBEL ČTĚTE ZDE>>

Matka dvou dcer Adéla Elbel byla vdaná za divadelního režiséra Ondřeje Elbela. Rozvedli se roku 2018.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Mariah Carey
Mariah Carey
zobrazit profil Markéta Mátlová
Markéta Mátlová
zobrazit profil Emma Drobná
Emma Drobná
zobrazit profil Gyöngyi Bodišová
Gyöngyi Bodišová
zobrazit profil Marie Pojkarová
Marie Pojkarová
zobrazit profil Marta Beňáčková
Marta Beňáčková
zobrazit profil Tonya Graves
Tonya Graves
zobrazit profil Petr Kutheil
Petr Kutheil