Lenka Dusilová

Datum narození: 28. 12. 1975
Místo narození: Karlovy Vary
Profese: zpěvačka

Související celebrity

Životopis

Lenka Dusilová je česká populární zpěvačka a písničkářka. Je známá svým působením v kapelách Sluníčko, Pusa či Lucie. Posléze se vydala na sólovou dráhu.

Lenka Dusilová se poprvé předvedla na velkém pódiu v deseti letech. Na folkovém festivalu přednesla zhudebněnou báseň Jiřího Wolkera. V roce 1988 se s rodinou přestěhovala do Prahy, kde vystupovala s vyhlášeným dětským sborem Bambini di Praga.

LENKA DUSILOVÁ PROMLUVILA O SOUKROMÍ

Doma Lenka Dusilová má několik sošek hudebních Andělů. Prvního si odnesla už v roce 1994 za vítězství v kategorii Objev roku. Čtyřikrát se stala zpěvačkou roku. Má za sebou bouřlivou minulost plnou alkoholu a drog.

Ve svých šestnácti letech založila svou první kapelu Sluníčko. Vydala s ní desku a v roce 1994 vyhrála hudební soutěž Marlboro Rock In. Pak Lenka Dusilová poznala zpěváka a svého pozdějšího partnera Davida Kollera. Spolupracovala s jeho kapelou Lucie jako doprovodná vokalistka a kytaristka. Její hlas můžeme slyšet v písních kapely Sen nebo Krev a Rock&Roll. Po rozpadu Sluníčka s ním založila skupinu Pusa, ve které dostala mnohem více prostoru.

V roce 2000 vydala Lenka Dusilová své první sólové album. A další velmi rychle přibývají. Nahrála na ně písně Vlčí oči, MukaPro tebeVýkřik nebo Holka magor, kterou pro ni napsal Daniel Landa. Ten jí i pomohl se dostat ze spárů nezřízeného života. Spolupracovala mimoto i s kapelou Čechomor a s hvězdným Václavem Neckářem.

Bodovala také v Cenách Anděl 2020. Ze čtyř nominací pro desku Řeka Lenka Dusilová proměnila tři, a to v kategoriích Album, Sólová interpretka a Skladba, kterou ovládla díky písničce Vlákna.

O LENCE DUSILOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Lenka Dusilová na svém americkém turné poznala v jednom klubu uměleckého skláře Martina Janeckého, se kterým se dala dohromady. Vztah na dálku se sice po osmi letech rozpadl, ale v květnu 2014 se jim narodil syn. 

 

Články o celebritě

Přiznání zpěvačky Lenky Dusilové: Velká závist za komunismu! Přiznání zpěvačky Lenky Dusilové: Velká závist za komunismu! Zpěvačka Lenka Dusilová letos otevírala každoroční festival Budoucnost, který se pořádá vždy na osla... číst článek
Ceny Anděl poprvé opět s diváky: Zdrcenou vdovu po Žbirkovi (†69) málem nepustili dovnitř! Ceny Anděl poprvé opět s diváky: Zdrcenou vdovu po Žbirkovi (†69) málem nepustili dovnitř! Po dvou letech se hudební fanoušci konečně dočkali! Hudební ceny Anděl se letos konaly v plné parádě... číst článek
Moderátorem Andělů bude bavič a influencer Martin Mikyska, poctu vzdají Žbirkovi Moderátorem Andělů bude bavič a influencer Martin Mikyska, poctu vzdají Žbirkovi Role moderátora cen České hudební akademie Anděl se letos ujme Martin Mikyska známý z internetového ... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Marcela Holanová
Marcela Holanová
zobrazit profil Lipo (Tomáš Červinka)
Lipo (Tomáš Červinka)
zobrazit profil Vladimír Mišík
Vladimír Mišík
zobrazit profil Jana Kociánová
Jana Kociánová
zobrazit profil Magda Malá
Magda Malá
zobrazit profil Ellie Goulding
Ellie Goulding
zobrazit profil Alžběta Bartošová
Alžběta Bartošová