Jaromír Mayer

Jaromír Mayer

Datum narození: 22. 7. 1943
Profese: zpěvák
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Jaromír Mayer byl v někdejším Československu hvězdou. Po emigraci roku 1986 se muzice téměř přestal věnovat a v Kanadě začal pracovat v olejářské firmě.

Jaromír Mayer vystudoval konzervatoř. Přes zpěv po kavárnách se dostal do skupiny Mefisto, první profesionální bigbeatové kapely u nás. 

Jaromír Mayer měl svůj první velký hit v roce 1972. Malý přítel z města N šel na dračku. Po tomto songu se jmenoval i televizní pořad, kde muzikant též vystupoval. Následovaly písně Hospůdko známáVzpomínám na San Francisco nebo Dům u vycházejícího slunce. Spolupracoval také s Karlem GottemKarlem Svobodou či Václavem Neckářem.

Se svou první ženou, Vilmou Vrchotovou (Volkovou) posléze Mayerovou, se Jaromír Mayer seznámil na konzervatoři. Vzali se a měli dceru Andělu. Manželství se rozpadlo zřejmě kvůli věkovému rozdílu partnerů.

S druhou ženou, zpěvačkou Evou Pilarovovou, se Jaromír Mayer potkal v divadle Semafor. Brali se v Paříži. Zpívali spolu i v televizi. Mezi jejich úspěšné duety patří Hřej mě, Venku je déšť a mráz nebo Vyřiď pozdrav své dívce. Pak se vydali na sólové dráhy. Ani tento vztah nevydržel. Rozvedli se po 14 měsících.

JAROMÍR MAYER - PILAROVÉ ZAVŘEL DVEŘE NA ZÁPAD

Jeho třetí ženou se stala kulturní redaktorka Radka Machová. V roce 1986 emigrovali do Německa i s dcerou Lucií a synem Martinem, pozdějším úspěšným klavíristou a skladatelem. Jaromír Mayer a Radka Machová odchod plánovali rok. Nakonec dorazili až do kanadského Edmontonu, kde se hudebník muzice věnoval již jen málo a začal pracovat u olejářské firmy

 

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Lenny Filipová
Lenny Filipová
zobrazit profil Žofie Dařbujánová
Žofie Dařbujánová
zobrazit profil Petra Janů
Petra Janů
zobrazit profil Adéla Částková
Adéla Částková
zobrazit profil Matěj Ruppert
Matěj Ruppert
zobrazit profil Elizabeth Kopecká
Elizabeth Kopecká
zobrazit profil Štefan Margita
Štefan Margita
zobrazit profil Stanislav Hložek
Stanislav Hložek