Petr Kolář

Petr Kolář

Datum narození: 27. 9. 1962
Místo narození: České Budějovice
Profese: manažer, politik, bývalý diplomat
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politik a diplomat Petr Kolář, který působil jako velvyslanec ve Švédsku, Irsku, USA a Rusku, byl v červnu reportéry Blesku načapán ruku v ruce s moderátorkou Světlanou Witowskou.

Vystudoval etnografii a folkloristiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Jako odborný pracovník v Ústavu pro etnografii a folkloristiku ČSAV se Petr Kolář stal tehdejšímu komunistickému režimu nepohodlným a posléze pracoval v dělnických profesích.

PETR KOLÁŘ - POLIBKY A LETMÉ DOTEKY S WITOWSKOU

Dále Petr Kolář působil mj. ve Výzkumném středisku pro otázky míru a odzbrojení ČSAV, v Institutu pro strategická studia ministerstva obrany a živil se i jako novinář.

Roku 1993 Petr Kolář začal pracovat pro ministerstvo zahraničních věcí, kde dva roky vedl odbor krajanských a nevládních styků a rok 3. teritoriální odbor - východní a jižní Evropa. V letech 1996 až 1998 byl velvyslancem ve Švédsku, rok pak poradcem pro evropskou integraci a Balkán v Kanceláři prezidenta republiky ČR.

V letech 1999 až 2003 Petr Kolář zastával post velvyslance v Irsku, dále pak v USA (2005 až 2010) a poté dva roky v Rusku. V roce 2013 pracoval pro PPF na pozici ředitele pro mezinárodní vztahy. V té době se o něm uvažovalo jako o nástupci Karla Schwarzenberga v křesle ministra zahraničí.

V roce 2014 Petr Kolář začal spolupracovat s americkou advokátní kanceláří Squire Patton Boggs a s think tankem Evropské hodnoty. Angažuje se v Iniciativě pro evropské hodnoty. V prezidentské kampani byl členem poradního týmu Jiřího Drahoše.

Petr Kolář je ženatý a má dva syny. Starší Ondřej zastává funkci starosty Prahy 6.

V červnu 2020 začala média spekulovat o vztahu Petra Koláře s moderátorkou Světlanou Witowskou.

 

Články o celebritě

Pavel o svém příteli: Vidím naprosto zásadní rozdíl mezi Nejedlým a Petrem Kolářem! Co spolu řeší? Pavel o svém příteli: Vidím naprosto zásadní rozdíl mezi Nejedlým a Petrem Kolářem! Co spolu řeší? Přítel po boku prezidenta Petra Pavla poutá dál pozornost - Petr Kolář coby bývalý velvyslanec v Rus... číst článek
Prominentní páry na filmu o Havlovi: Pavel s Evou, Čaputová s Rizmanem, Bartoškovi i Witowská a Kolář Prominentní páry na filmu o Havlovi: Pavel s Evou, Čaputová s Rizmanem, Bartoškovi i Witowská a Kolář Promítání dokumentu o Václavu Havlovi na Hradě přitáhlo pozornost řady známých tváří - pozvání do Pr... číst článek
Top momenty Čaputové v Praze: „Rande“ s Pavlovými, poklona Havlovi i setkání s Bartoškou Top momenty Čaputové v Praze: „Rande“ s Pavlovými, poklona Havlovi i setkání s Bartoškou Na neformální návštěvu Prahy dorazila v pondělí slovenská prezidentka Zuzana Čaputová (50) s partner... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Jan Vondráček
Jan Vondráček
zobrazit profil Richard Pogoda
Richard Pogoda
zobrazit profil Nikol Moravcová
Nikol Moravcová
zobrazit profil Miloš Frýba
Miloš Frýba
zobrazit profil Eva Hudečková
Eva Hudečková
zobrazit profil František Navrkal
František Navrkal
zobrazit profil Filip Pyrochta
Filip Pyrochta