Petr Kolář

Petr Kolář

Datum narození: 27. 9. 1962
Místo narození: České Budějovice
Profese: manažer, politik, bývalý diplomat
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politik a diplomat Petr Kolář, který působil jako velvyslanec ve Švédsku, Irsku, USA a Rusku, byl v červnu reportéry Blesku načapán ruku v ruce s moderátorkou Světlanou Witowskou.

Vystudoval etnografii a folkloristiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Jako odborný pracovník v Ústavu pro etnografii a folkloristiku ČSAV se Petr Kolář stal tehdejšímu komunistickému režimu nepohodlným a posléze pracoval v dělnických profesích.

PETR KOLÁŘ - POLIBKY A LETMÉ DOTEKY S WITOWSKOU

Dále Petr Kolář působil mj. ve Výzkumném středisku pro otázky míru a odzbrojení ČSAV, v Institutu pro strategická studia ministerstva obrany a živil se i jako novinář.

Roku 1993 Petr Kolář začal pracovat pro ministerstvo zahraničních věcí, kde dva roky vedl odbor krajanských a nevládních styků a rok 3. teritoriální odbor - východní a jižní Evropa. V letech 1996 až 1998 byl velvyslancem ve Švédsku, rok pak poradcem pro evropskou integraci a Balkán v Kanceláři prezidenta republiky ČR.

V letech 1999 až 2003 Petr Kolář zastával post velvyslance v Irsku, dále pak v USA (2005 až 2010) a poté dva roky v Rusku. V roce 2013 pracoval pro PPF na pozici ředitele pro mezinárodní vztahy. V té době se o něm uvažovalo jako o nástupci Karla Schwarzenberga v křesle ministra zahraničí.

V roce 2014 Petr Kolář začal spolupracovat s americkou advokátní kanceláří Squire Patton Boggs a s think tankem Evropské hodnoty. Angažuje se v Iniciativě pro evropské hodnoty. V prezidentské kampani byl členem poradního týmu Jiřího Drahoše.

Petr Kolář je ženatý a má dva syny. Starší Ondřej zastává funkci starosty Prahy 6.

V červnu 2020 začala média spekulovat o vztahu Petra Koláře s moderátorkou Světlanou Witowskou.

 

Články o celebritě

Jenovéfa Boková hvězdou přehlídky: 12 měsíců po porodu jako proutek! Jenovéfa Boková hvězdou přehlídky: 12 měsíců po porodu jako proutek! Vypadá jako dívenka! Herečka Jenovéfa Boková (32) mateřstvím zkrásněla. Před porodem měla krapet pln... číst článek
Fiala v Kongresu uctil Havla. Přesvědčí americké politiky, aby uvolnili pomoc Ukrajině? Fiala v Kongresu uctil Havla. Přesvědčí americké politiky, aby uvolnili pomoc Ukrajině? Premiér Petr Fiala dnes završí dvoudenní návštěvu Spojených států, při které se v pondělí sešel v Bí... číst článek
Pavlův přítel Kolář není bezpečnostním rizikem, vzkázal šéf BIS. Co řeší s prezidentem? Pavlův přítel Kolář není bezpečnostním rizikem, vzkázal šéf BIS. Co řeší s prezidentem? Bývalý poradce prezidenta Petr Kolář není bezpečnostním rizikem pro prezidenta ani pro Českou republ... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Alena Šírová
Alena Šírová
zobrazit profil Dominik Suchý
Dominik Suchý
zobrazit profil Michal Pavlíček
Michal Pavlíček
zobrazit profil Soňa Müllerová
Soňa Müllerová
zobrazit profil Jakub Klimo
Jakub Klimo
zobrazit profil Michael Třeštík
Michael Třeštík
zobrazit profil Jan Skopeček
Jan Skopeček
zobrazit profil Gloria Stuart
Gloria Stuart