Michael Žantovský

Datum narození: 3. 1. 1949
Místo narození: Praha
Profese: překladatel, publicista, diplomat, kandidát na senátora

Související celebrity

Životopis

Michael Žantovský, známý český překladatel, psycholog, publicista, spisovatel a diplomat, ve volbách 2020 neuspěl coby kandidát ODS, TOP 09 a hnutí STAN do Senátu.

V roce 1990 se stal Michael Žantovský tiskovým mluvčím tehdejšího prezidenta Václava Havla. Později působil jako velvyslanec České republiky ve Spojených státech amerických.

MICHAEL ŽANTOVSKÝ O SETKÁNÍ S KRÁLOVNOU

V období let 2003 až 2009 byl Michael Žantovský velvyslancem České republiky v Izraeli. V roce 2009 velvyslancem Velké Británie a Severního Irska. V červenci 2012 se stal předsedou správní rady Aspen Institute Prague.

Jako překladatel z angličtiny se Michael Žantovský zaměřoval především na Jamese Baldwina, Nadine Gordimerovou, Josepha Hellera nebo Woodyho Allena, o kterém napsal monografii, stejně, jako o Václavu Havlovi.

Byl 1. senátorem za obvod č. 21 - Praha 5, a to v letech 1996 až 2002. Do voleb 2020 Michaela Žantovského vyslala ODS, TOP 09 a hnutí STAN tento post znovu získat, což se mu nepodařilo.

O MICHAELU ŽANTOVSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Michael Žantovský se ženil dvakrát.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Duka na mši promluvil o posledním obědě u Schwarzenberga: Připravoval se na cestu Duka na mši promluvil o posledním obědě u Schwarzenberga: Připravoval se na cestu Kardinál Dominik Duka na posledním rozloučení s Karlem Schwarzenbergem ve Svatovítské katedrále podě... číst článek
Žantovský, Kaplická ani Martin Doktor neuspěli. Do Rady ČT míří Padevět či Jefim Fištejn Žantovský, Kaplická ani Martin Doktor neuspěli. Do Rady ČT míří Padevět či Jefim Fištejn Senát obsadil všech šest míst v Radě České televize, které mu přepustila Sněmovna. V prvním kole taj... číst článek
Žantovský o knížeti: Kvůli Havlovu autu byl nepříčetně vzteklý. Čelil i nepřejícím našeptávačům Žantovský o knížeti: Kvůli Havlovu autu byl nepříčetně vzteklý. Čelil i nepřejícím našeptávačům Diplomat, bývalý šéf Knihovny Václava Havla a současný poradce prezidenta Petra Pavla Michael Žantov... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Liběna Rochová
Liběna Rochová
zobrazit profil Paolo Villaggio
Paolo Villaggio
zobrazit profil Matthew Perry
Matthew Perry
zobrazit profil Lucie Hořčičková
Lucie Hořčičková
zobrazit profil Sabrina Harris
Sabrina Harris
zobrazit profil Dyjan Carlos de Azevedo
Dyjan Carlos de Azevedo