Jaroslav Doubrava

Jaroslav Doubrava

Datum narození: 4. 4. 1948
Místo narození: Ústí nad Labem
Profese: bývalý starosta, 2. a 4. senátor za Ústí nad Labem
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jaroslav Doubrava, někdejší člen KSČ a KSČM, byl v letech 1998 až 2004 a poté v letech 2010 až 2022 senátorem za obvod č. 31 - Ústí nad Labem.

Do KSČ Jaroslav Doubrava vstoupil roku 1967, roku 1990 se stal členem KSČM, v níž setrval deset let, po nichž odešel do sdružení Severočeši.cz. S politikou začal již za totality, v letech 1978 až 2010 působil jako tajemník národního výboru obce a později starost obce Telnice.

Do Senátu se Jaroslav Doubrava dostal po volbách 1998. V horní komoře zastával funkci místopředsedy Mandátového a imunitního výboru, zasedal ve Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost. O šest let později mandát neobhájil, porazil ho občanský demokrat Pavel Sušický.

V krajských volbách 2008 se Jaroslav Doubrava stal zastupitelem Ústeckého kraje, a to již za sdružení Severočeši.cz. Do Senátu se vrátil po volbách 2010, kdy předchozí porážku Pavlu Sušickému oplatil. Ve volbách 2016 obhájil mandát za obvod č. 31 - Ústí nad Labem. V senátních volbách 2022 již nekadidoval.

JAROSLAV DOUBRAVA - CO DĚLAL VEDLE RADIKÁLŮ?

V roce 2014 se Jaroslav Doubrava jako volební pozorovatel zúčastnil nezákonných voleb na separatistickém východě Ukrajiny, konkrétně v Luhansku (tzv. Luhanské lidové republice). V rozhovoru pro Lidové noviny obvinil ukrajinskou armádu z válečných zločinů a uvedl, že se chová hůře než Hitler. Obhajoval také anexi Krymu, ke které podle něj došlo na základě zcela svobodného a dobře organizovaného referenda. Od jeho cesty se Senát oficiálně distancoval a jeho zastupující předseda Zdeněk Škromach prohlásil, že se jednalo o kolegovu soukromou misi. Za svou účast při volbách se Jaroslav Doubrava v září 2015 ocitl na sankčním seznamu Ukrajiny.

Absolvent střední odborné školy v oboru elektro Jaroslav Doubrava je ženatý a má dvě děti.

 

 

Články o celebritě

5000 korun pro uprchlíky z Ukrajiny schváleno! Zeman podepsal i volný přístup na trh práce 5000 korun pro uprchlíky z Ukrajiny schváleno! Zeman podepsal i volný přístup na trh práce Uprchlíci z Ukrajiny budou mít snazší přístup na pracovní trh. Pracovat budou moci bez pracovního po... číst článek
Velký průzkum Blesku: Jak jsou na tom politici s očkováním? Výsledek mluví jasně Velký průzkum Blesku: Jak jsou na tom politici s očkováním? Výsledek mluví jasně Od začátku, kdy vypukla covidová pandemie, nám politici říkají, jak se máme chovat v boji proti smrt... číst článek
Politici dostanou přidáno! Návrh na zmrazení platů odmítl Senát, Babiš zuří Politici dostanou přidáno! Návrh na zmrazení platů odmítl Senát, Babiš zuří Platy vrcholných politiků by měly vzrůst příští rok asi o šest procent. Senát dnes zamítl návrh dosl... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Lukáš Curylo
Lukáš Curylo
zobrazit profil Jiří Paroubek
Jiří Paroubek
zobrazit profil Maroš Šefčovič
Maroš Šefčovič
zobrazit profil Marek Výborný
Marek Výborný
zobrazit profil Ctirad Musil
Ctirad Musil
zobrazit profil Stanislav Křeček
Stanislav Křeček
zobrazit profil Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
zobrazit profil Jana Bačíková
Jana Bačíková