Tomáš Tuhý

Datum narození: 8. 1. 1972
Místo narození: Město Albrechtice
Profese: 10. policejní prezident PČR, velvyslanec na Slovensku

Související celebrity

Životopis

Tomáš Tuhý začínal na Obvodním oddělení v Albrechticích. Z řadového policisty se vypracoval až na policejního prezidenta. Ve funkci byl od jara 2014 do podzimu 2018.

Po absolvování Filozofické fakulty Ostravské univerzity Tomáš Tuhý vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity. Hovoří anglicky, rusky a polsky.

TOMÁŠ TUHÝ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Tuhý byl náměstkem Lessyho

Ve služebním poměru byl Tomáš Tuhý od roku 1991. Z Obvodního oddělení ve Městě Albrechtice, které později také vedl, roku 2002 povýšil na zástupce ředitele Okresního ředitelství Policie ČR Jeseník, kde setrval do roku 2007, kdy se stal šéfem Okresního ředitelství Policie ČR Bruntál.

Následujícího roku kariéra Tomáše Tuhého nabrala na obrátkách: stal se náměstkem ředitele Správy Severomoravského kraje Policie ČR, o rok později náměstkem ředitele Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje a v roce 2010 šéfem Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Z funkce odešel opět výš - od roku 2013 byl náměstkem policejního prezidenta pro vnější službu.

Od 1. března 2014 se Tomáš Tuhý stal prvním náměstkem policejního prezidenta a zároveň byl po rezignaci Petra Lessyho dočasně pověřen vedením policie. Následně jej ve výběrovém řízení komise jednomyslně doporučila na post policejního prezidenta. Tehdejší ministr vnitra Milan Chovanc ho do funkce jmenoval 12. dubna 2014.

Tomáš Tuhý porušil zákon

Od prezidenta Miloše Zemana Tomáš Tuhý 28. října 2014 získal jmenování brigádním generálem; od 8. května 2016 je generálmajorem. Na podzim 2018 z funkce odešel a posléze se stal diplomatem - velvyslancem na Slovensku.

Ani působení policejního prezidenta Tomáše Tuhého nebylo, jak by se z jeho kariérního postupu dalo usoudit, naprosto bez mráčku. V létě 2016 ho policejní hlídka v Ostravě přistihla, když při řízení služebního auta výrazně překročil povolenou rychlost. A to právě bezpečnost na silnicích byla vždy jeho prioritou. TomášTuhý novinářům tehdy řekl, že je připraven nést důsledky, které vyplynou ze správního řízení.

O TOMÁŠOVI TUHÉM ČTĚTE ZDE>>

Rodák z Města Albrechtice Tomáš Tuhý je rozvedený a má tři děti.

 

Články o celebritě

Langer se cítí poškozený. Informace z trestních spisů neměl, řekl u soudu Langer se cítí poškozený. Informace z trestních spisů neměl, řekl u soudu Bývalý ministr vnitra za ODS Ivan Langer v úterý u soudu v kauze Vidkun popřel, že by s obžalovaným ... číst článek
Novinář Přibil z nahrávky s Babišem, je obžalovaný kvůli údajné pomluvě Chovance Novinář Přibil z nahrávky s Babišem, je obžalovaný kvůli údajné pomluvě Chovance Novinář Marek Přibil byl obžalován za údajnou pomluvu kvůli článku, ve kterém tvrdil, že někdejší mi... číst článek
Kauza únosu Babiše juniora: Žalobci u „volání o pomoc“ podrželi policii Kauza únosu Babiše juniora: Žalobci u „volání o pomoc“ podrželi policii Státní zástupce Ondřej Šťastný neshledal podezření z trestného činu u policistů z Prahy 1, kteří odl... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Ondřej Benešík
Ondřej Benešík
zobrazit profil René Schreier
René Schreier
zobrazit profil Felix Slováček
Felix Slováček
zobrazit profil Jitka Němcová
Jitka Němcová
zobrazit profil Eva Decroix
Eva Decroix
zobrazit profil Dalibor Záruba
Dalibor Záruba
zobrazit profil Karel Smyczek
Karel Smyczek
zobrazit profil Jevhen Perebyjnis
Jevhen Perebyjnis