Martin Vondrášek

Datum narození: 1. 8. 1973
Místo narození: Broumov
Profese: 12. policejní prezident PČR, pedagog
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Martin Vondrášek se v dubnu 2022 stal policejním prezidentem Policie České republiky. Ve funkci nahradil Jana Švejdara.

Kromě Střední odborné školy elektrotechnické v Hronově Martin Vondrášek absolvoval policejní management a kriminalistiku na Policejní akademii ČR v Praze a sociální pedagogiku na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Vzdělával se také na Středoevropské policejní akademii (MEPA).

JAN VONDRÁŠEK V EPICENTRU BLESKU

U PČR Martin Vondrášek začínal v roce 1993 jako policejní inspektor v Hronově. Dále působil mj. na postu vedoucího oddělení pohraniční policie Teplice nad Metují nebo coby vedoucí skupiny a posléze oddělení na Oblastním ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Hradec Králové.

Vondrášek dělal pro dva prezidenty

Krátce (v letech 2007 až 2008) byl Martin Vondrášek zástupcem šéfa na Okresním ředitelství PČR Náchod. Poté jej kariérní postup přivedl do Prahy, kde začínal na postu náměstka ředitele pro vnější službu Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, které v letech 2011 až 2014 řídil.

V roce 2012 Martin Vondrášek čelil kritice kvůli zásahu podřízených u dopravní nehody lobbisty Romana Janouška, který byl později odsouzen na 4,5 roku vězení za těžké ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky.

Od 17. dubna 2014 do 31. března 2022 Martin Vondrášek zastával pozici prvního náměstka policejního prezidenta, tedy nejprve Tomáše Tuhého a poté Jana Švejdara.

Vondrášek dostal medaili od Zemana

V roce 2016 byl Martin Vondrášek prezidentem Milošem Zemanem jmenován brigádním generálem a roku 2020 generálmajorem. Téhož roku dostal od hlavy státu Medaili Za zásluhy I. stupně.

Ve funkci policejního prezidenta Martin Vondrášek 1. dubna 2022 nahradil Jana Švejdara, který se po rozhovoru s nastupujícím ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN) rozhodl odstoupit.

O MARTINU VONDRÁŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

Martin Vondrášek je ženatý a má dvě děti.

 

Články o celebritě

Fiala varoval před ruským terorismem: Dostal Kolumbijec za zapálení autobusů zaplaceno od Rusů? Fiala varoval před ruským terorismem: Dostal Kolumbijec za zapálení autobusů zaplaceno od Rusů? Soud v pondělí uvalil vazbu na šestadvacetiletého cizince zadrženého v souvislosti se žhářským útoke... číst článek
Šéf Policie Vondrášek v Hráčích: Na ochranu Čaputové a Pellegriniho si posvítí! Šéf Policie Vondrášek v Hráčích: Na ochranu Čaputové a Pellegriniho si posvítí! Poté, co se v květnu útočník pokusil zastřelit slovenského premiéra Roberta Fica, je u našich soused... číst článek
Šéf policie v Hráčích: Přesvědčovali jsme prezidenta Pavla, ať se po nehodě nechá vyšetřit! Šéf policie v Hráčích: Přesvědčovali jsme prezidenta Pavla, ať se po nehodě nechá vyšetřit! U pádu prezidenta republiky Petra Pavla byl ještě jeden prezident – ten policejní. Šéf Policie ČR Ma... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Lolo Ta Bella (Gabriel Jiráčková)
Lolo Ta Bella (Gabriel Jiráčková)
zobrazit profil Jackpot Daniels
Jackpot Daniels
zobrazit profil Miroslav Hruška
Miroslav Hruška
zobrazit profil Filip Jankovič
Filip Jankovič
zobrazit profil Dana Zátopková
Dana Zátopková
zobrazit profil David Furnish
David Furnish
zobrazit profil Radim Bača
Radim Bača
zobrazit profil Robert Burian
Robert Burian