Martin Vondrášek

Datum narození: 1. 8. 1973
Místo narození: Broumov
Profese: 12. policejní prezident PČR, pedagog
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Martin Vondrášek se v dubnu 2022 stal policejním prezidentem Policie České republiky. Ve funkci nahradil Jana Švejdara.

Kromě Střední odborné školy elektrotechnické v Hronově Martin Vondrášek absolvoval policejní management a kriminalistiku na Policejní akademii ČR v Praze a sociální pedagogiku na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Vzdělával se také na Středoevropské policejní akademii (MEPA).

JAN VONDRÁŠEK V EPICENTRU BLESKU

U PČR Martin Vondrášek začínal v roce 1993 jako policejní inspektor v Hronově. Dále působil mj. na postu vedoucího oddělení pohraniční policie Teplice nad Metují nebo coby vedoucí skupiny a posléze oddělení na Oblastním ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Hradec Králové.

Vondrášek dělal pro dva prezidenty

Krátce (v letech 2007 až 2008) byl Martin Vondrášek zástupcem šéfa na Okresním ředitelství PČR Náchod. Poté jej kariérní postup přivedl do Prahy, kde začínal na postu náměstka ředitele pro vnější službu Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, které v letech 2011 až 2014 řídil.

V roce 2012 Martin Vondrášek čelil kritice kvůli zásahu podřízených u dopravní nehody lobbisty Romana Janouška, který byl později odsouzen na 4,5 roku vězení za těžké ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky.

Od 17. dubna 2014 do 31. března 2022 Martin Vondrášek zastával pozici prvního náměstka policejního prezidenta, tedy nejprve Tomáše Tuhého a poté Jana Švejdara.

Vondrášek dostal medaili od Zemana

V roce 2016 byl Martin Vondrášek prezidentem Milošem Zemanem jmenován brigádním generálem a roku 2020 generálmajorem. Téhož roku dostal od hlavy státu Medaili Za zásluhy I. stupně.

Ve funkci policejního prezidenta Martin Vondrášek 1. dubna 2022 nahradil Jana Švejdara, který se po rozhovoru s nastupujícím ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN) rozhodl odstoupit.

O MARTINU VONDRÁŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

Martin Vondrášek je ženatý a má dvě děti.

 

Články o celebritě

Šokující slova poslance ANO Richtera: Vrah zasáhl i mou dceru! Plísnil i univerzitu, ta kritiku odmítla Šokující slova poslance ANO Richtera: Vrah zasáhl i mou dceru! Plísnil i univerzitu, ta kritiku odmítla K nečekanému momentu došlo dnes během jednání sněmovního bezpečnostního výboru, který řešil prosinco... číst článek
Zeman zrušil vánoční poselství, Pavel přidal vzkaz. „Zlo nás nezlomí,“ věří Rakušan. Babiš se odmlčel Zeman zrušil vánoční poselství, Pavel přidal vzkaz. „Zlo nás nezlomí,“ věří Rakušan. Babiš se odmlčel Jedna obrovská tragédie a vše je jinak. Vánoční nálada u českých politiků se projevovala ještě nedáv... číst článek
ONLINE: 14 mrtvých po krveprolití na fakultě v Praze! Česko vyhlásilo státní smutek ONLINE: 14 mrtvých po krveprolití na fakultě v Praze! Česko vyhlásilo státní smutek Panika vypukla ve čtvrtek 21. prosince na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Policisté vyjížděl... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Anita Krausová
Anita Krausová
zobrazit profil Lubomír Brož
Lubomír Brož
zobrazit profil Daniel Craig
Daniel Craig
zobrazit profil Jan Vetešník
Jan Vetešník
zobrazit profil Jana Švandová
Jana Švandová
zobrazit profil Otakar Petřina
Otakar Petřina
zobrazit profil Lída Baarová
Lída Baarová
zobrazit profil Tomáš Macura
Tomáš Macura