Henry Cavill

Datum narození: 5. 5. 1983
Místo narození: Saint Helier, Jersey
Výška: 185 cm
Profese: herec, trenér bojových umění
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Henry Cavill, celým jménem Henry William Dalgliesh Cavill, se proslavil zejména rolí Supermana/Clarka Kenta ve filmech DC Extended Universe, mj. ve snímku Muž z oceli.

Hereckou kariéru Henry Cavill zahájil na počátku roku 2000 malými rolemi v televizních seriálech a filmech. Velký průlom se mu podařil v roce 2007, kdy byl obsazen do role Charlese Brandona, vévody ze Suffolku, v historickém seriálu Tudorovci.

Úspěchu se Henrymu Cavillovi dostalo ve filmech, jako jsou např: Impossible - Fallout, The Man from U.N.C.L.E. či Enola Holmes.

Na Critics Choice Awards byl Henry Cavill nominován v roce 2014 za svůj výkon ve sci-fi Muž z oceli (Man of Steel), a to v kategorii Nejlepší herec v akčním filmu.

Na The Saturn Awards Henry Cavill získal nominaci pět let nato za ztvárnění klíčové postavy Geralta z Rivie, lovce netvorů s magickými schopnostmi, v dobrodružném seriálu Zaklínač (The Witcher), který společnost Netflix začala vysílat v roce 2019.

Další zajímavé role přišly s akčňákem Black Adam (2022), s thrillerem Argylle nebo s dramatem The Ministry of Ungentlemanly Warfare (oba 2024).

Je vášnivým hráčem počítačových her a milovníkem fitness. Na sociálních sítích Henry Cavill předvádí zejména své tréninky a jídelníčky. Má zkušenosti s bojovými uměními. Trénoval box, Jiu-Jitsu a další disciplíny.

 

Další Herci

zobrazit profil Eva Salzmannová
Eva Salzmannová
zobrazit profil Olga Blechová Matušková
Olga Blechová Matušková
zobrazit profil Kristen Stewart
Kristen Stewart
zobrazit profil Ladislav Potměšil
Ladislav Potměšil
zobrazit profil Blanka Bohdanová
Blanka Bohdanová
zobrazit profil Alain Delon
Alain Delon
zobrazit profil Dana Bartůňková
Dana Bartůňková