Kevin Costner

Datum narození: 18. 1. 1955
Místo narození: Lynwood, Kalifornie, USA
Profese: herec, režisér, producent

Související celebrity

Životopis

Americký herec Kevin Costner, který je též režisér a producent, se stal držitelem Oscara za Tanec s vlky a Zlaté maliny za Vodní svět.

Kevin Costner mládí trávil v různých koutech Kalifornie, jelikož se firma jeho otce stěhovala z místa na místo. Toto období bez přátel snášel těžce. Zvrat nastal až na střední škole, kdy se začal angažovat ve sportu, hře na klavír, zpěvu a psaní poezie. Po úspěšném zakončení vysoké školy překvapil rodinu rozhodnutím věnovat se herectví.

KEVIN COSTNER ONANOVAL PŘED MASÉRKOU

Po nelehkých začátcích v podřadných filmech Kevin Costner odstartoval kariéru filmem Silverado (1985). Brzy nato se stal jedním z nejžádanějších sexy mužů v Hollywoodu přelomu 80. a 90. let 20. století. V roce 1990 zrežíroval vlastní, tříhodinový Tanec s vlky, za nějž dostal Oscara za nejlepší režii a nejlepší film roku.

Mezi další filmové trháky Kevina Costnera patří mj. snímek Osobní strážce, kde si zahrál po boku zpěvačky Whitney Houston nebo Robin Hood: Král zbojníků. Za snímek Vodní svět získal Zlatou malinu za nejhorší režii a nejhorší herecký výkon.

Kevin Costner je mimo jiné i zanícený ekolog. Kromě natáčení věnoval svůj čas a peníze výrobě strojů na čištění oceánu. Stroje byly zprovozněny v oblasti havárie ropné plošiny Deepwater Horizon. Motivace k boji proti znečištění oceánu sahají až do jeho mládí. Stále má prý v živé paměti únik ropy v Santa Barbaře. Tato událost ho inspirovala také při natáčení sci-fi Vodní svět v roce 1995, ve kterém se celý svět ocitne pod vodou následkem globálního oteplování.

O KEVINU COSTNEROVI ČTĚTE ZDE>>

Kevin Costner je otcem sedmi dětí. Od vysoké žil se svou bývalou spolužačkou Cindy Silvou, se kterou má tři děti. Pár se rozvedl v roce 1994, a to po 16 letech manželství. Po rozvodu měl krátký vztah s Bridget Rooney, se kterou má syna Liama Costnera. V roce 1996 chodil se supermodelkou Elle Macpherson. Od roku 2004 je ženatý s Christine Baumgartner. Mají spolu tři děti.

 

Články o celebritě

Špinavý rozvod Kevina Costnera: Žena kývla na výživné! Špinavý rozvod Kevina Costnera: Žena kývla na výživné! Devět měsíců, během kterých veřejně prali to nejšpinavější domácí prádlo, trval rozvod manželství he... číst článek
Gólový Souček: Moje životní období! Překřtili ho na Moyesova bodyguarda Gólový Souček: Moje životní období! Překřtili ho na Moyesova bodyguarda Kdy se Tomáš Souček zastaví? Osmadvacetiletý záložník zařídil West Hamu v pátém kole skupiny Evropsk... číst článek
Náhlá nemoc Evy Burešové: Dočasná ztráta sluchu! Nahradila ji kolegyně Náhlá nemoc Evy Burešové: Dočasná ztráta sluchu! Nahradila ji kolegyně Chudák Eva Burešová (30)! Kvůli klimatizaci, bez které by se tyto horké dny daly přežít jenom stěží,... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Vincent Navrátil
Vincent Navrátil
zobrazit profil Tatiana Dyková
Tatiana Dyková
zobrazit profil Angus Sampson
Angus Sampson
zobrazit profil Tomáš Weber
Tomáš Weber
zobrazit profil Michal Weigel
Michal Weigel
zobrazit profil Pavla Vojáčková
Pavla Vojáčková
zobrazit profil Jiří Michný
Jiří Michný
zobrazit profil Tim Robbins
Tim Robbins