Jamie McShane

Jamie McShane

Datum narození: 15. 4. 1962
Místo narození: Point Pleasant, New Jersey, USA
Profese: herec, scenárista, režisér
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jamie McShane se proslavil zejména v seriálech, a to Zákon gangu, Policajti z L. A., Bloodline, Smrtící virus či Wednesday.

Má za sebou dlouhou hereckou kariéru, v rámci níž ztvárnil řadu především vedlejších rolí. Na filmovém plátně Jamie McShane debutoval v roce 1997 v krimi thrilleru Útěk z vězení.

Dále se Jamie McShane objevil se snímcích Legend of the Phantom Rider, You Are So Going to Hell!, Mr. Brooks s Kevinem Costnerem a Demi Moore v hlavních rolích, Thor, Argo (s Benem Affleckem), The Palmer Supremacy či Sunny Daze. Jednu z ústředních postav ztvárnil v hororovém thrilleru Immanence (2022).

Nejvíce se Jamie McShane proslavil rolemi Erica O'Bannona v True Blood, Camerona Hayese v seriálu Zákon gangu, seržanta Terryho Hilla v seriálu Southland a Erica O'Bannona v seriálu Bloodline, za nějž byl nominován na Screen Actors Guild Award.

Jamie McShane si zahrál i v dalších seriálech. Jmenujme např. 24 hodin, Dr. House, Stalker či Wednesday, což je americký nadpřirozený komediální hororový seriál společnosti Netflix, založený na postavě Wednesday Addams z Addamsovy rodiny. Jeho tvůrci jsou Alfred Gough a Miles Millar. Začal se vysílat v roce 2022.

Svůj hlas propůjčil videohrám, jako jsou Call of Duty: Black Ops III nebo Batman: Arkham Knight. Jamie McShane je také scenárista a režisér, napsal a natočil nezávislý film Asylum Days.

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Klimeš
Petr Klimeš
zobrazit profil Madeleine Madden
Madeleine Madden
zobrazit profil Jana Štěpánková
Jana Štěpánková
zobrazit profil Colin Woodell
Colin Woodell
zobrazit profil Cillian Murphy
Cillian Murphy
zobrazit profil Tereza Vítů
Tereza Vítů
zobrazit profil Natália Germáni
Natália Germáni
zobrazit profil Jamie McShane
Jamie McShane