Gwendoline Christie

Gwendoline Christie

Datum narození: 28. 10. 1978
Místo narození: Worthing, Velká Británie
Výška: 191 cm
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Gwendoline Christie byla nominována za vedlejší roli v seriálu Hra o trůny na The Saturn Awards a za výkon ve filmu Neduživý gurmán na British Independent Film Awards (BIFA).

Vystudovala Drama Centre London. Hereckou kariéru Gwendoline Christie zahájila v roce 2006. Její průlomovou rolí byla šermířka Brienne z Tarthu v seriálu HBO Hra o trůny, kterou hrála v letech 2012 až 2019. Za ni získala nominaci na The Saturn Awards a na Critics Choice Awards.

Objevila se také v sérii Star Wars, kde Gwendoline Christie hrála postavu kapitánky Phasmy, a to ve filmech Síla se probouzí (2015) a Poslední Jediové (2017).

Další role přišla v roce 2019 s filmu Welcome to Marwen. V roce 2022 byla Gwendoline Christie nominována za svůj výkon ve filmu Neduživý gurmán na British Independent Film Awards (BIFA).

Kromě Hry o trůny si Gwendoline Christie zahrála v seriálech Na jezeře, Star Wars: Odboj nebo v komediálním hororovém seriálu společnosti Netflix Wednesday tvůrců Alfreda Gougha a Milesa Millara, v němž ztvárnila postavu Larissy Weems. Ten se začal vysílat v roce 2022.

Na divadelních prknech Gwendoline Christie zazářila mj. v inscenaci Hamlet v londýnském divadle Barbican.

Gwendoline Christie je také známá svým osobitým stylem a byla několikrát zařazena na seznam nejlépe oblékaných hereček, které se předvedly na červeném koberci.

Partnerem Gwendoliny Christie se roku 2013 stal módní návrhář Giles Deacon.

 

Další Herci

zobrazit profil Jiří Plachý
Jiří Plachý
zobrazit profil Kateřina Sedláková
Kateřina Sedláková
zobrazit profil Clara McGregor
Clara McGregor
zobrazit profil Alexandr Postler starší
Alexandr Postler starší
zobrazit profil Yvetta Blanarovičová
Yvetta Blanarovičová
zobrazit profil Antonio Šoposki
Antonio Šoposki
zobrazit profil Courtney Cox
Courtney Cox