Christina Ricci

Datum narození: 12. 2. 1980
Místo narození: Santa Monica, Kalifornie, USA
Výška: 155 cm
Profese: herečka, režisérka, producentka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Christina Ricci, která byla v roce 2019 nominována na Zlatý glóbus za hlavní roli v komedii Všichni moji muži a proslavila se v Adamsových, je držitelkou několika ocenění.

Na filmovém plátně Christina Ricci debutovala v devíti letech hned jednou z vedlejších postav v romantické komedii Mořská panna (1990), a to po boku Cher, Boba Hoskinse či Winony Ryder. Nejvíce se proslavila rolí Wednesday Addams ve filmech The Addams Family a Addams Family Values.

CHRISTINA RICCI PŘED KAMEROU ÚPLNĚ NAHÁ

V letech 1993 a 1994 byla Christina Ricci nominována na The Saturn Awards za svůj výkon v hororových komediích Addamsova rodina a Addamsova rodina 2, v roce 1996 ji dostala za klíčovou postavu ve fantasy Casper a roku 2000 za hlavní roli v hororu Ospalá díra po boku s Johnnym Deppem.

Kromě toho je Christina Ricci, která vynikla jako představitelka temných postav, držitelkou Satellite Award a nominace na cenu Emmy a na Zlatý glóbus za hlavní roli v komedii Všichni moji muži

Milovníci seriálové tvorby mohli Christinu Ricci sledovat v projektech, jako jsou Ally McBeal, Chirurgové či Božská mrcha. Hlavní roli dostala v historickém dramatickém seriálu Pan Am, který měl premiéru v letech 2011 až 2012, jednu z klíčových v hororovém Yellowjackets.

V komediálním hororovém seriálu společnosti Netflix, založeném na postavě Wednesday Addams, jehož tvůrci jsou Alfred Gough a Miles Millar, Christina Ricci ztvárnila Marilyn Thornhill. Seriál se začal vysílat v roce 2022.

Objevila se v několika krátkometrážních snímcích (mj. v životopisném dramatu Z: The Beginning of Everything) a ve videoklipech. Kromě herectví se Christina Ricci věnovala i práci producentky a režisérky.

Podobně jako řada jiných představitelů světového showbyznysu se i Christina Ricci angažuje v charitativní činnosti. Spolupracuje s různými organizacemi, např. s Národní asociací pro poruchy příjmu potravy.

O CHRISTINĚ RICCI ČTĚTE ZDE>>

V letech 2013 až 2020 byla Christina Ricci manželkou filmového producenta Jamese Heerdegena. V roce 2021 si vzala kadeřníka Marka Hamptona, jemuž v prosinci 2021 porodila dceru Cleopatru. Herečka má z předchozího vztahu ještě syna Freedieho.

 

Další Herci

zobrazit profil Andrea Daňková
Andrea Daňková
zobrazit profil Dalimil Klapka
Dalimil Klapka
zobrazit profil Sarah Jessica  Parker
Sarah Jessica Parker
zobrazit profil Pierre Richard
Pierre Richard
zobrazit profil Václav Kopta
Václav Kopta
zobrazit profil Ondřej Rychlý
Ondřej Rychlý
zobrazit profil Ivan Trojan
Ivan Trojan
zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams