Ivan Romančík

Ivan Romančík

Datum narození: 9. 3. 1950
Místo narození: Martin, Československo
Profese: herec, dabér, pedagog
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Ivan Romančík st. se českým divákům předvedl ve vánoční pohádce Klíč svatého Petra z roku 2023, v němž mu režisér Karel Janák svěřil roli svatého Petra.

Absolvoval bratislavskou Vysokou školu múzických. Poté byl přijat do Slovenského komorního divadla Martin, v němž začínal i jeho otec Emanuel Romančík. Záhy Ivan Romančík přešel na Novou scénu do Bratislavy, kde dostal desítky hereckých příležitostí, podobně jako před kamerou.

Na filmovém plátně Ivan Romančík debutoval jednou z vedlejších rolí ve válečném dramatu Dolina z roku 1973. S Jiřím Bartoškou se potkal v dramatu Rosnička (1979). Svou první hlavní roli dostal v dramatu Zakázané uvoľnenie (1986).

Televizní diváci mohli Ivana Romančíka vidět např. v seriálu Život bez konca nebo v TV snímcích Tiene v rajic (1986), Zuzanka Hraškovie (1991) či v krimi Filmoviedky: Dušičky seniorov (2011).

V roce 2023 Ivan Romančík ztvárnil jednu z vedlejších rolí v pohádce Juraje Jakubiska Perinbaba a dva světy a ve vánoční pohádce režiséra Karla Janáka Klíč svatého Petra, v níž si zahrál svatého Petra.

Stal se vyhledávaným dabérem. Svůj hlas propůjčil mj. Anthonymu Hopkinsovi či Clintu Eastwoodovi. Ivan Romančík je dvojnásobným držitelem slovenského ocenění za dabing Zlatá Slučka. Kromě toho také učil na bratislavské konzervatoři.

O IVANU ROMANČÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 1982 se Ivan Romančík oženil s herečkou Oľgou Solárovou, s níž má syna Ivana a dceru Ninu.

 
zobrazit profil Neil Patrick Harris
Neil Patrick Harris
zobrazit profil Daniel Craig
Daniel Craig
zobrazit profil Kordula Stropnická
Kordula Stropnická
zobrazit profil Pavla  Beretová
Pavla Beretová
zobrazit profil Martin Hofmann
Martin Hofmann
zobrazit profil Vincent Kartheiser
Vincent Kartheiser
zobrazit profil Diana Šoltýsová
Diana Šoltýsová