Mark Kristián Hochman

Mark Kristián Hochman

Datum narození: 30. 12. 1994
Místo narození: Louny
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Mark Kristián Hochman, který díky svým jazykovým znalostem dokáže uplatnit v zahraničních produkcích, se do povědomí českých diváků zapsal rolí zloděje ve vánoční pohádce Klíč svatého Petra.

Po maturitě na gymnáziu, kde se začal věnovat hraní a tanci, Mark Kristián Hochman absolvoval herectví na JAMU v Brně. Již během studií hostoval v Národním divadle Brno, v Divadle Husa na provázku nebo v Divadle U stolu. V roce 2018 se stal členem souboru brněnského HaDivadla.

Milovnici seriálové tvorby si mohli Marka Kristiána Hochmana všimnout ve Specialistech, v Hlavě Medúzy, v Šéfce, ve Zlaté Labuti, v sitcomu Bobré ráno, Brno! Jednu z vedlejších rolí dostal v tragikomické Dceři národa.

Menší postavu Mark Kristián Hochman ztvárnil v německém historickém TV dramatu Lotte am Bauhaus (2019). Herec totiž perfektně ovládá němčinu, angličtinu a ruštinu.

V roce 2020 byl Mark Kristián Hochman nominován na Cenu divadelní kritiky v kategorii Talent roku.

Na filmovém plátně debutoval roku 2022, a to hned ve třech snímcích: v poetickém dramatu Bandité pro Baladu, ve válečném německo-americkém dramatu Na západní frontě klid a v romantické komedii Spálený v mé hlavě. V ní Mark Kristián Hochman ztvárnil jednu z výraznějších postav.

Režisér Karel Janák Marka Kristiána Hochmana obsadil do role zloděje Viléma, a to ve své výpravné štědrovečerní pohádce Klíč svatého Petra (2023).

 

Další Herci

zobrazit profil Jan Dolanský
Jan Dolanský
zobrazit profil Colin Firth
Colin Firth
zobrazit profil Tomáš  Materna
Tomáš Materna
zobrazit profil Stellan Skarsgård
Stellan Skarsgård
zobrazit profil Aleš Kubát
Aleš Kubát
zobrazit profil Ema Švábenská
Ema Švábenská
zobrazit profil Vladimír Brabec
Vladimír Brabec