Nicola Coughlan

Nicola Coughlan

Datum narození: 9. 1. 1987
Místo narození: Galway, Irsko
Výška: 155 cm
Profese: herečka

Související celebrity

Životopis

Nicola Coughlan se proslavila rolemi v sitcomu televizní stanice Channel 4 Derry Girls a v dobovém dramatu společnosti Netflix Bridgertonovi (Bridgerton).

V pěti letech, když sledovala svou starší sestru vystupovat ve školním představení, se Nicola Coughlan rozhodla, že se stane herečkou. Studovala na National University of Ireland v Galway a poté na Oxford School of Drama a Birmingham School of Acting .

Do povědomí široké divácké veřejnosti se Nicola Coughlan dostala díky roli Clare Devlin v sitcomu Derry Girls na Channel 4. Objevila se také v televizním seriálu Nevěstky (Harlots) a v hororové filmové adaptaci divadelní hry The Ferryman.

V roce 2020 se Nicola Coughlan představila v roli Penelope Featherington, vtipné a inteligentní mladé ženy, v seriálu Bridgertonovi (Bridgerton) společnosti Netflix, který se odehrává ve světě londýnské smetánky na počátku 19. století.

Kromě herecké kariéry se Nicola Coughlan věnuje psaní. Publikuje mj. v deníku The Guardian. Je zastánkyní práv žen a vyjadřuje se k otázkám, jako jsou právo na potrat a nerovnost pohlaví. Otevřeně hovoří o svých problémech s vizáží.

Velkou sledovanost má Nicola Coughlan na sociálních sítích, zejména na Instagramu a Twitteru, kde se svými fanoušky sdílí aktuální informace o své kariéře a osobním životě.

 

Další Herci

zobrazit profil Eva Hrušková
Eva Hrušková
zobrazit profil Rosalie Malinská
Rosalie Malinská
zobrazit profil Marcela Čapková
Marcela Čapková
zobrazit profil Anna-Marie Valentová
Anna-Marie Valentová
zobrazit profil Bella Ramsey
Bella Ramsey
zobrazit profil Milena Steinmasslová
Milena Steinmasslová