Lukáš Příkazký

Datum narození: 5. 3. 1985
Místo narození: Strážnice
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Lukáš Příkazký se divákům představil jak na divadelních prknech, na televizní obrazovce, tak na filmovém plátně. Zahrál si ve videoklipu a v reklamě.

Vystudoval brněnskou konzervatoř a absolvent DAMU (2010). Ještě za studií Lukáš Příkazký působil v uměleckém souboru Městských divadel pražských. V sezoně 2010/2011 dostal stálé angažmá v Divadle na Vinohradech. Zahrál si zde např. v inscenacích Kašpar H., Bytná na zabití, Soudce v nesnázích, Hašlar, Vstupte!, Zkrocení zlé ženy.

LUKÁŠ PŘÍKAZKÝ A PARODIE NA KOČÍ

Příkazký si zahrál v Nestydovi

Na televizní obrazovce se Lukáš Příkazký poprvé objevil v komedii Dědictví slečny Innocencie (2003) Jiřího Krejčíře, který mu dal jednu z hlavní rolí vedle Simony Stašové a Martina Huby.

Diváci si mohli Lukáše Příkazkého zapamatovat ze snímku Jana Hřebejka natočeného podle literární předlohy Michala Viewegha Nestyda (2008), který je obsazen doslova hvězdně: Jiří Macháček, Simona Babčáková, Pavel Liška, Emília Vášáryová, Nina Divíšková, Pavel Landovský, Vica Kerekes.

Lukáš Příkazský trumfnul Jirku Mádla

Dále jsou to snímky Andělé všedního dne a Sedmero krkavců, pohádka Alice Nellis oceněná dvěma Českými lvy za rok 2015, kde si Lukáš Příkazký zahrál prince Bartoloměje. Režisérka mu dala přednost před Jiřím Mádlem, o němž původně uvažovala.

Lukáš Příkazký je známý i milovníkům seriálů. Jmenulme mj. tituly jako Kriminálka Anděl, Okresní přebor, Škoda lásky, Sanitka 2, Neviditelní, Život a doba soudce A. K., Čtvrtá hvězda a volné pokračování úspěšného Cirkusu Bukowsky s názvem Rapl.

Janák z Příkazkého udělal vodníka

Společně s 12 kolegy se Lukáš Příkazký sešel v reklamě na sponzora Českého lva. S herečkou Vilmou Cibulkovou si vyzkoušel účinkování ve vidoeklipu Donaha: Příběh křídel

Zamilovaného vodníka si Lukáš Příkazký střihl ve vánoční pohádce režiséra Karla Janáka Klíč svatého Petra (2023).

 

Články o celebritě

Trhák, nebo propadák? Líbila se vám pohádka Klíč svatého Petra? Hlasujte ZDE Trhák, nebo propadák? Líbila se vám pohádka Klíč svatého Petra? Hlasujte ZDE Tak jako tradičně, i v letošní Štědrý večer přinesla Česká televize svým divákům novou pohádku. A ja... číst článek
Necudná princezna ze štědrovečerní pohádky Korbelová: Nahota a sexuální scény s koordinátorem! Necudná princezna ze štědrovečerní pohádky Korbelová: Nahota a sexuální scény s koordinátorem! Také letos si pro nás Česká televize připravila štědrovečerní pohádku. Natočil ji opět Karel Janák (... číst článek
Vánoce na ČT: Hrdinové Kukaček opět spolu! Vánoce na ČT: Hrdinové Kukaček opět spolu! Asi jsou si souzeni! Sabina Remundová (51) a David Novotný (54), tedy manželé Holcovi ze seriálu Kuk... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Miroslav Vladyka
Miroslav Vladyka
zobrazit profil Jiří Hrzán
Jiří Hrzán
zobrazit profil Rebeka Poláková
Rebeka Poláková
zobrazit profil Juraj Kukura
Juraj Kukura
zobrazit profil Pavlína Štorková
Pavlína Štorková
zobrazit profil Chantal  Poullain
Chantal Poullain
zobrazit profil Ben Aldridge
Ben Aldridge