Pavel Šimčík

Pavel Šimčík

Datum narození: 22. 5. 1977
Místo narození: Praha
Výška: 205 cm
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herec Pavel Šimčík je největším českým umělcem. Měří 205 cm. Jeho postava hodná světového basketbalisty jej však zatím nevyzdvihla k tomu, hrát jen velké role. Právě naopak. Ale jeho malí-velcí hrdinové jsou většinou naprosto skvělí.

„Obr“ Pavel Šimčík je se svým vzrůstem spokojen. „Domnívám se, že jsem největší český herec,“ pochválil se v talkshow Karla Šípa Všechnopárty. Na téma své výšky dokáže český velikán vtipkovat snad kdykoli. „Jsem líp vidět v zadních řadách. Když třeba hrajete pro pět set šest set lidí, je to bonus,“ pochválil se v médiích. Jak řekl, žádných kaskadérských scén se nezříká. Nebojí se. A navíc: znáte tak velikého kaskadéra?

PAVLA ŠIMČÍKA TOČILI DRONEM

Rodilý Plzeňák Pavel Šimčík vystudoval herectví na katedře alternativního a loutkového divadla Divadelní fakuly Akademie múzických umění v roce 2000. Hned v té době se stal členem souboru Dejvického divadla. Mimo něj hrál v Divadle Na Zábradlí v monodramatu Arnošta Goldflama Jeden den.

Velikán rád dělá, co ho baví. „Rapuju, skládám, píšu hiphopové písničky,“ řekl médiím Pavel Šimčík, jemuž není proti srsti ani reklama. „Hraju Králíčka. Mám i dokonalý kostým. Václav Neužil hraje Micka Jaggera, hraje a tančí přesně jako Mick, je to bomba. Jsou tam živí muzikanti. Jinak David Novotný hraje medvídka Pú a Hynek Čermák Oslíka. Celé to vymyslel pan Krobot a stojí to fakt za to. No uznejte, který režisér vám dá při téhle postavě roli Králíčka,“ pochválil si volbu svého divadelního šéfa.

Herec Pavel Šimčík se v roce 2002 mihl v komedii Víta Olmera Waterloo po česku. Skvělou příležitost, jak předvést svůj neobyčejný herecký talent, dostal v Románu pro muže natočeném podle knihy Michala Viewegha. Zde si své role užili i další herci: Miroslav Donutil, Miroslav Vladyka, Vanda Hybnerová, Táňa Pauhofová, Jan Budař a Pavel Řezníček. V Hodinovém manželovi se potkal s Davidem Novotným, Bolkem Polívkou či Davidem Matáskem. Pavel Šimčík je nepřehlédnutelný i na televizní obrazovce, kde se objevil v řadě seriálů: Ulice, Kriminálka Anděl, Okresní přebor či Vinaři a Čtvrtá hvězda, která je zcela v područí ansámblu Dejvického divadla v Praze (Ivan Trojan, Václav Neužil, Lenka Krobotová, Martha Issová, Martin Myšička, Hynek Čermák…). Veliký Pavel Šimčík sice nedostává role hodné jeho velikosti, avšak i tak se málokterému divákovi nevrje do paměti. Oslnil zejména ztvárněním postav pomatenců či vyšinutých alkoholiků nebo abstinentů.

PAVEL ŠIMČÍK A ŽRANICE V DEJVICKÉM DIVADLE

 

Další Herci

zobrazit profil Mark  Wahlberg
Mark Wahlberg
zobrazit profil Jaroslav Blažek
Jaroslav Blažek
zobrazit profil Denisa Nesvačilová
Denisa Nesvačilová
zobrazit profil Aťka Janoušková
Aťka Janoušková
zobrazit profil Anya Chalotra
Anya Chalotra
zobrazit profil Frances McDormand
Frances McDormand
zobrazit profil Stephen Amell
Stephen Amell
zobrazit profil Pavel Zedníček
Pavel Zedníček