Paul  Walker

Paul Walker

Datum narození: 12. 9. 1973
Datum úmrtí: 30. 11. 2013
Místo narození: Glendale, Kalifornie, USA
Profese: herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Paul Walker byl známý herec, kterého jsme mohli vidět v trháku Rychle a zběsile. Miloval auta a rychlou jízdu, ale bohužel se mu to stalo osudným. Zemřel v listopadu 2013 při autonehodě nedaleko Los Angeles.

Paul William Walker IV. byl americký herec, který se nejvíce proslavil rolí Brianna O'Connera ve filmové závodnické sérii Rychle a zběsile. Hrál i v dalších filmech, například Osm statečných, Městečko Plesantville, Do hlubiny... Jeho otcem byl podnikatel Paul William Walker III. a matka Cheryl Crabtree, která byla modelka. Svou hereckou kariéru začal už jako batole v reklamě na plenky Pampers. Od dvou let se díky rodičům dostal do světa modelingu. Od roku 1985 si zahrál mini role v televizních seriálech Highway to Heaven, Who's the Boss?, Mladí a neklidní a Touched by an Angel.

Největší filmovou rolí jeho krátkého života byla role Brianna O'Connera ve filmu Rychle a zběsile. Díky této roli se vryl do paměti diváků. Walker si zahrál i v dalším díle filmu, který má název Rychle a zběsile 2. Ve třetím pokračování, které nese název Rychle a zběsile: Tokijská jízda, si ale Paul už nezahrál a film vydělal kvůli jeho absenci méně, než v předchozích dvou dílech. K sérii Rychle a zběsile se Paul vrátil, když se režisér Justin Lin pokusil o takzvaný restart a natočil film Rychlí a zběsilí. Film díky původní sestavě herců vydělal 363 milionů dolarů.

Díky úspechu se natočilo i Rychle a zběsile 5, které bylo velice úspěšné a film vydělal skoro o polovinu více, než předchozí díly. Nejvíce však vydělalo Rychle a zběsile 6, které bylo dokonce jedním z nejúspěšnějších filmů roku 2013. Ihned se v tom samém roce začalo natáčet Rychle a zběsile 7, které si vzal na starosti režisér James Wan, ale natáčení se muselo posunout na rok 2015, díky nečekané smrti Paula Walkera. Největším problémem jsou jeho nedokončené scény ve filmu. 

Paul Walker miloval auta, adrenalin a rychlou jízdu, což se mu stalo osudným. Dne 30.11.2013 měl namířeno na charitativní akci organizace Reach Out Worldwide, která sbírala peníze na pomoc Filipínám, které postihl nedávný tajfun. Na akci už ale bohužel nedorazil. Zemřel na místě spolujezdce kvůli tragické autonehodě kousek od Los Angeles, za kterou podle prohlášení mohla rychlá jízda. Auto narazilo do stromu a začalo hořet. Walker podle pitvy zemřel na kombinaci traumatických zranění. Jeho kamarád Roger Rodas, který auto řídil, zemřel už před tím, než auto začalo hořet.

 

Další Herci

zobrazit profil Kamil Prachař
Kamil Prachař
zobrazit profil Bohumil Klepl
Bohumil Klepl
zobrazit profil Veronika Žilková
Veronika Žilková
zobrazit profil Ondřej Sokol
Ondřej Sokol
zobrazit profil Robert  Englund
Robert Englund
zobrazit profil Jeremias Meyer
Jeremias Meyer
zobrazit profil Sienna Miller
Sienna Miller
zobrazit profil Kim Cattrall
Kim Cattrall