Karla Chadimová

Karla Chadimová

Datum narození: 13. 6. 1943
Profese: herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Karla Chadimová, exmanželka Jana Třísky, v 50. a 60. letech 20. století točila jeden film za druhým. Hereckou kariéru ji zničily sovětské tanky roku 1968.

Nevystudovala žádnou hereckou školu. Filmaři si ji našli sami. Už ve třinácti ji obsadili do komedie Florenc 13,30. O tři roky později hrála Karla Chadimová hned ve čtyřech filmech, např. v dramatu o lásce a smrti Romeo, Julie a tma.

KARLA CHADIMOVÁ - DCERA V NAHOTĚ NA PRODEJ

S Třiskou Chadimová emigrovala

Mezi lety 1961 až 1967 byla herečka Karla Chadimová členkou Filmového studia Barrandov. Ale nehrála jen doma. V období komunistického tání působila i v Západním Německu. Postavu mladé Niny ztvárnila v německém seriálu Salto Mortale. Ještě předtím se ukázala v Dobrodružství Wernera Holta.

Po Pražském jaru 1968 odešla do ústraní. Se svým manželem, hercem Janem Třískou, a jejich dcerami Karlou a Janou roku 1977 emigrovala do Kanady a poté do Spojených států. 

Chadimová byla hosteskou i manažerkou

Jan Tříska se i tam uchytil jako herec. Jeho manželka se stala hosteskou a poté manažerkou hollywoodského hotelu Bel Air. Na herectví však Karla Chadimová nezapomněla. Roli si střihla i v kultovním americko-kanadském seriálu MacGyver. Po návratu do ČR si zahrála v Obecné škole Zdeňka a Jana Svěrákových.

O KARLE CHADIMOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Herec Jan Tříska zemřel 25. září 2017. Nepřežil pád z Karlova mostu do Vltavy. Bylo mu 80 let.

 

Články o celebritě

Jan Tříska (†80): 3,5 MILIONU ZA SMRT! KDO JE SHRÁBL? Jan Tříska (†80): 3,5 MILIONU ZA SMRT! KDO JE SHRÁBL? Získat Jana Třísku (†80) byla pro každého režiséra vždycky výhra. Opačně tomu ale bylo u Jiřího Mádl... číst článek
Krutá rána pro Christovou: Dojemné vyznání mrtvé přítelkyni Krutá rána pro Christovou: Dojemné vyznání mrtvé přítelkyni Osmačtyřicetiletá bývalá královna krásy pláče dojetím a žalem. Přišla totiž o svou dlouholetou kamar... číst článek
Třískova (†80) láska Chadimová slaví 75: Po živoření a emigraci je rozdělila až tragédie Třískova (†80) láska Chadimová slaví 75: Po živoření a emigraci je rozdělila až tragédie Letos by oslavili 50. výročí od svatby. Legendární herec Jan Tříska (†80) se této oslavy už, bohužel... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Teresa Branna
Teresa Branna
zobrazit profil Anna Kameníková
Anna Kameníková
zobrazit profil Predrag Bjelac
Predrag Bjelac
zobrazit profil Karel Fiala
Karel Fiala
zobrazit profil Ivanka Devátá
Ivanka Devátá
zobrazit profil Gabriela Mikulková
Gabriela Mikulková
zobrazit profil Věra Galatíková
Věra Galatíková
zobrazit profil Miluše Šplechtová
Miluše Šplechtová