Adam Novák

Adam Novák

Datum narození: 17. 6. 1980
Místo narození: Praha
Profese: Herec, scénograf
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

V mladí se Adam Novák proslavil jako uličník Petr Bajza v seriálu Bylo nás pět. Filmovou kariéru ale vyměnil za jiný obor a herectví má jako koníček.

Ve čtrnácti letech si zahrál svou nejslavnější roli v oblíbeném seriálu Bylo nás pět. Málokdo dnes ví, že uličník Petr Bajza je Adam Novák.

Už od dětství se věnoval divadlu a divadelní tvorbě. Účinkoval v recitačním souboru a hrál v muzikálu Ruty Šuty Arizona Texas. K seriálu Bylo nás pět se dostal díky hraní v německém seriálu. Tehdy si ho tam vyhlédl režisér Karel Smyczek a o rok později ho obsadil.

Adam Novák vystudoval Umělecko průmyslovou školu scénografickou. V televizi se objevuje velmi málo. Posledním seriálem, ve kterém hrál, je Český Robinson. V něm si zahrál se svou sestrou Sandrou Novákovou. Český Robinson však nebyl prvním seriálem, kde spolu sourozenci hráli. Sandra Nováková ztvárnila v Bylo nás pět Petrovu milou Evu Svobodovou.

Adam Novák hereckou kariéru vyměnil za práci scénografa. Vyzkoušel si i práci kameramana a režiséra filmu Pušky, puky, pivo a psi. Kromě filmu se věnuje také divadlu, výtvarnictví, sochařství a dekorování. Je ženatý a má dvě malé děti. Kromě sestry Sandry má ještě bratra Štěpána.

 

 

 

Další Herci

zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry
zobrazit profil Kateřina Kornová
Kateřina Kornová
zobrazit profil Štefan Kožka
Štefan Kožka
zobrazit profil Jana Pidrmanová
Jana Pidrmanová
zobrazit profil Charlie Reid
Charlie Reid
zobrazit profil Jana Synková
Jana Synková
zobrazit profil Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
zobrazit profil Jaroslav Čejka
Jaroslav Čejka