Jaroslav Šaroch

Jaroslav Šaroch

Profese: bývalý prokurátor, někdejší advokát, státní zástupce

Související celebrity

Životopis

Jaroslav Šaroch se do povědomí široké veřejnosti dostal kauzou Čapí hnízdo. Coby státní zástupce se specializuje na řešení podvodů a ekonomických deliktů.

Po absolvování právnické fakulty Jaroslav Šaroch pracoval jako prokurátor. V roce 1992 se stal advokátem, opakovaně ale výkon advokacie pozastavoval a vracel se zpět na státní zastupitelství.

O JAROSLAVU ŠAROCHOVI ČTĚTE ZDE>>

Šaroch řešil kauzu Železného

V minulosti Jaroslav Šaroch zastavil trestní stíhání někdejšího ministra práce Jaromíra Drábka (TOP 09) a exšéfa Sazky Aleše Hušáka a také řešil kauzu bývalého ředitele TV Nova Vladimíra Železného.

V roce 2002 Jaroslav Šaroch poslal před soud lékařku Hanu Burešovou kvůli možnému šíření nakažlivé choroby z nedbalosti. Doktorka vyšetřovala muže s tuberkulózou, jehož poslala do Thomayerovy nemocnice, kam ovšem nedorazil a po několika dnech zemřel.

Šaroch zastil trestní stíhání Babiše

Od soudu Hana Burešová odešla s šestiměsíční podmínkou. Lékařka posléze dostala milost od tehdejšího prezidenta Václava Havla, a navíc ji osvobodil Městský soud v Praze v odvolacím řízení.

K nejznámějším případům Jaroslava Šarocha patří kauza Čapí hnízdo, v níž v září 2019 zastavil trestní stíhání Andreje Babiše a dalších obviněných, čímž se stal terčem kritiky veřejnosti i opozičních politiků.

 

Články o celebritě

Druhá větev „Babišova“ Čapího hnízda: Policie znovu odložila reklamní část kauzy Druhá větev „Babišova“ Čapího hnízda: Policie znovu odložila reklamní část kauzy Tzv. reklamní větev kauzy Čapí hnízdo, ve které prověřovala možné daňové úniky u plateb od firem z h... číst článek
Babiš s Nagyovou opět před soud! Kvůli zrušenému osvobozujícímu verdiktu v kauze Čapí hnízdo Babiš s Nagyovou opět před soud! Kvůli zrušenému osvobozujícímu verdiktu v kauze Čapí hnízdo Městský soud v Praze se ve středu podruhé vrátí k projednávání případu padesátimilionové dotace na s... číst článek
Soud v Ženevě zamítl žalobu na české novináře: Najít Babiše mladšího bylo veřejným zájmem Soud v Ženevě zamítl žalobu na české novináře: Najít Babiše mladšího bylo veřejným zájmem Soud v Ženevě zamítl žalobu na reportéry serveru Seznam Zprávy, kteří v roce 2018 ve Švýcarsku natoč... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Petr Štěpánek
Petr Štěpánek
zobrazit profil Ondřej Havelka
Ondřej Havelka
zobrazit profil Vít Kaňkovský
Vít Kaňkovský
zobrazit profil Alexandr Lukašenko
Alexandr Lukašenko
zobrazit profil Václav Snopek
Václav Snopek
zobrazit profil Jaromír Fojtík
Jaromír Fojtík
zobrazit profil David Železný
David Železný
zobrazit profil Aleš Juchelka
Aleš Juchelka