Bobby Cannavale

Bobby Cannavale

Datum narození: 3. 5. 1970
Místo narození: Union City, New Jersey, USA
Výška: 188 cm
Profese: herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Bobbymu Cannavalemu popularitu přinesli zejména seriáloví hrdinové. Stal se hvězdou třeba seriálu společnosti Netflix The Watcher (Vidím vás), v němž ztvárnil jednu z hlavních rolí.

Hereckou kariéru Bobby Cannavale zahájil na divadelních prknech. Posléze si jej oblíbila i kamera. Na filmové plátně debutoval v roce 1996 v komedii Ještě na to máme a v krimi Soumrak nad Manhattanem.

Za ztvárnění vedlejších rolí v seriálech Boardwalk Empire a Master of None získal ceny Emmy. Jednu z hlavních rolí Bobby Cannavale ztvárnil v seriálu společnosti Netflix The Watcher (Vidím vás).

Uznání kritiky se Bobby Cannavale dočkal za své výkony mj. ve filmech Přednosta stanice (2003), Ant-Man (2015), Irčan (2019) nebo Blondýnka (2022).

Spolupracoval s několika významnými režiséry, včetně Martina Scorseseho, Woodyho Allena a Spikea Leeho. Při své hojné práci pro film a televizi Bobby Cannavale nezapomíná ani na divadlo. Diváci jej mohli vidět v několika broadwayských inscenacích.

Věnuje se také charitativní činnosti. Bobby Cannavale podporuje organizace, jako jsou Červený kříž a Americká společnost pro boj proti rakovině.

Bobby Cannavale byl v letech 1994 až 2003 manželem herečky Jenny Lumet, s níž má syna Jakeho. Roku 2012 se jeho partnerkou stala herečka Rose Byrne, která mu porodila dvě děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Martin Zounar
Martin Zounar
zobrazit profil Charlie  Chaplin
Charlie Chaplin
zobrazit profil Vladimír Škultéty
Vladimír Škultéty
zobrazit profil Rudolf Hrušínský ml.
Rudolf Hrušínský ml.
zobrazit profil Jaroslav Blažek
Jaroslav Blažek
zobrazit profil Kateřina Táborská
Kateřina Táborská
zobrazit profil Vladimír Brabec
Vladimír Brabec
zobrazit profil Regina Rázlová
Regina Rázlová