Štěpánka Haničincová

Štěpánka Haničincová

Datum narození: 30. 9. 1931
Datum úmrtí: 27. 10. 1999
Místo narození: Kvíčovice
Profese: herečka, moderátorka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Štěpánka Haničincová dětem učarovala nejen hřejivou náručí pohádek a pořadů, ale i svým úsměvem a hlasem. Říkaly jí „naše Štěpánka“.

Neměla lehké dětství. Otec Štěpánky Haničincové, rozené Hubáčkové, pil a hrál v karty. Nevlastní otec ji nenáviděl. Několikrát se stěhovali, až se s matkou usadily v Děčíně, kde Štěpánka absolvovala obchodní akademii. Krátce pracovala na ministerstvu zahraničí, ale už od mala chtěla hrát. Na DAMU nastoupila tajně. Potkala tam svého prvního manžela Petra Haničince.

Haničincová hrála i ve filmech

Československá televize hledala v té době nové tváře do svých pořadů. Na nabídku kývla i Štěpánka Haničincová a od roku 1953 uváděla večerníčky a moderovala další pořady pro děti.

Největší popularitu Štěpánce Haničincové přinesly zábavné show Malý televizní Kabaret, Studio kamarád a postavičky čertíka Bertíka nebo medvídka Emánka. Zahrála si také v několika filmech.

Haničincovou pronásledovala StB

Poté, co se její dcera Saša provdala za chartistu a utekla do zahraničí, dostala Štěpánka Haničincová z televize vyhazov. Pronásledovala ji i StB.

K obrození došlo až po Sametové revoluci 1989. Nastoupila znovu do televize, ale úspěch se nedostavil. Děti přešly na americké kreslené seriály a Štěpánka Haničincová k depresím a k alkoholu.

Štěpánka Haničincová se vdala třikrát 

Poprvé se provdala za Petra Haničince, spolužáka z DAMU, a měla s ním dceru Alexandru. Jejich vztah byl ale spíše kamarádstvím, proto se zanedlouho rozvedli. Rozvodem skončilo i její manželství s režisérem Janem Valáškem. Vztah Štěpánky Haničincové s hercem Janem Přeučilem rozdělila až její smrt. Zemřela na následky těžkého úrazu.

 

Články o celebritě

Oslavenec Jan Přeučil (86): Utajené první manželství?! Oslavenec Jan Přeučil (86): Utajené první manželství?! Jan Přeučil, jenž 17. února slaví své už 86. nrozeniny, má jedno velké a málo známé tajemství. Přest... číst článek
Premiéra k dnešním hercovým 85. narozeninám: Ukradli dokument o Přeučilovi! Premiéra k dnešním hercovým 85. narozeninám: Ukradli dokument o Přeučilovi! Drsný dárek k pětaosmdesátinám. Dva dny před premiérou v pražské Lucerně ukradli disk s dlouho očeká... číst článek
Tajemství šťastného manželství »Popelky« Hruškové a Jana Přeučila: Romantické vzkazy a zlobení! Tajemství šťastného manželství »Popelky« Hruškové a Jana Přeučila: Romantické vzkazy a zlobení! Herečka Eva Hrušková (69) patří společně s manželem Janem Přeučilem (84) k nejstabilnějším párům čes... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Magdaléna Sidonová
Magdaléna Sidonová
zobrazit profil Jana Holcová
Jana Holcová
zobrazit profil Vladimír Javorský
Vladimír Javorský
zobrazit profil Hana Holišová
Hana Holišová
zobrazit profil Aneta Krejčíková
Aneta Krejčíková
zobrazit profil Kaitlyn Dever
Kaitlyn Dever
zobrazit profil Karel Hynek
Karel Hynek