Simona Babčáková

Datum narození: 21. 2. 1973
Místo narození: Šumperk
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Svérázná mamina z Comebacku. Na Simonu Babčákovou nečekají dvě děti jen v seriálu, ale i doma. A co by zavedla nejradši? Zrušení daní pro umělce!

Ve Zlíně se formují nejen známé boty, ale i opravdoví umělci. Důkazem je Simona Babčáková, která vystudovala Zlínskou školu umění, prošla scénami různých divadel (od scén Městského divadla Zlín, přes pražské Divadlo v Dlouhé a Klicperovo divadlo v Hradci Králové po Dejvické divadlo v Praze) a už si chce Babčáková rušit daně, které by umělci v zájmu zachování svobody neměli platit.

SIMONA BABČÁKOVÁ - ROZEŠLA SE SE SNOUBENCEM

Herečka a žákyně improvizátora Jaroslava Duška možná nosí nos nahoru, ale zkušenosti s divadlem má vskutku bohaté. Za své výkony byla Simona Babčáková dvakrát nominována na Cenu Alfréda Radoka jako objev roku a herečka roku. Společně s Ester Kočičkovou a hudebníkem Markem Doubravou vystupují v pražském klubu Rock Café, uvádí i své improvizační večery Second sekec aneb Hlava nehlava.

Na divadelních prknech se Simona Babčáková předvedla mj. v muzikálu Hello, Dolly! v divadle Studio Dva, ve Zlíně si zahrála ve hře Patnáct venkovských dívek, v Hradci to byly hry Král Lear, Cizí kněžna, Tři sestry, v Dejvickém divadle si vystřihla role v inscenacích Černá díra, Love story či Tramvaj do stanice touha.

Z filmových rolí Simony Babčákové je třeba neopomenout Zuzanu z filmu Jana Hřebejka na motivy Michala Viewegha Nestyda, Jíťu z komedie U mě dobrý, Lenku z filmu Rodina je základ státu nebo třeba hlavní roli ve filmu Roberta Sedláčka Největší z Čechů, v němž ale měla velké neshody s Jaromírem Hanzlíkem, který ji měl údajně urážet. Dále můžeme jmenovat filmy František je děvkař, Hajzlíci, Ženy, které nenávidí muže nebo Hexenšus.

Významné jsou i role seriálové. Simona Babčáková je známá především díky roli mámy dvou dětí (Lexy a Saši v podání Matouše Rumla a Marie Doležalové) v sitcomu Comeback, dále pak hrála v seriálech Černá sanitka, Škola pro život, Poste restante, Nevinné lži či Neviditelní.

V roce 2021 Simona Babčáková přijala nabídku České televize účastnit se 11. řady soutěže StarDance. Jejím partnerem se v ní stal tanečník Martin Prágr. Ve čtvrtém kole show opustili ze zdravotních důvodů.

O SIMONĚ BABČÁKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Simona Babčáková má syna Alberta a dceru Josefínu. 

 

 

Články o celebritě

Bitva večerních šatů v zákulisí StarDance očima Iny T.: Kdo pohořel a kdo nezklamal? Bitva večerních šatů v zákulisí StarDance očima Iny T.: Kdo pohořel a kdo nezklamal? Jubilejní 100. díl oblíbené televizní show přilákal množství celebrit, z nichž některé si s večerním... číst článek
Utajené pravidlo StarDance: Jedno kolo lze vynechat! Kvůli zdraví... Utajené pravidlo StarDance: Jedno kolo lze vynechat! Kvůli zdraví... Třetí díl StarDance vysílá Česká televize až dnes! Včera místo galavečera běželo v televizi předáván... číst článek
Favoriti StarDance Prágr a Kubelková: Narozeniny ve zkušebně! Favoriti StarDance Prágr a Kubelková: Narozeniny ve zkušebně! V sobotu 21. října čeká všechny účastníky StarDance už druhý soutěžní večer, a přípravy tak nelze po... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Olga Schoberová
Olga Schoberová
zobrazit profil Zuzana  Mauréry
Zuzana Mauréry
zobrazit profil Monica Barbaro
Monica Barbaro
zobrazit profil Neil Patrick Harris
Neil Patrick Harris
zobrazit profil Berenika Suchánková
Berenika Suchánková
zobrazit profil Sean Connery
Sean Connery
zobrazit profil Jan Kolařík
Jan Kolařík