Michal Kern

Michal Kern

Datum narození: 25. 7. 1979
Místo narození: Valtice
Profese: herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Michal Kern dostal v roce 2023 Českého lva za ztvárnění hlavní role v mysteriózním dramatu Arvéd a zabodoval i na Cenách české filmové kritiky.

Po studiu na DAMU Michal Kern účinkoval v řadě divadel. Milovníci prken, která znamenají svět, jej mohli vidět v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, v Národním divadle, v Divadle Na Fidlovačce, v Divadle Komedie či v Divadle na Vinohradech.

MICHAL KERN JAKO PATRIK V ULICI

Po studentských snímcích a krátkometrážních projektech Michal Kern na filmovém plátně debutoval v celovečerní realistické komedii o šestce bilancujících třicátníků (v čele se skvělou Simonou Babčákovou) Zoufalci (2010).

Michal Kern se objevil v komedii Ženy v pokušení (2010), v tragikomedii Láska je láska (2012), v thrilleru Raluca (2014), v pohádce Řechanda (2016) či v historickém snímku 8 hlav šílenství (2017).

Kern hrál i v Ordinaci či ve Slunečné

Seriáloví nadšenci si mohli Michala Kerna všimnout v řadě těch nejoblíbenějších. Kromě Ulice jmenujme např. Pojišťovnu štěstí, Ordinaci v růžové zahradě, Ohnivý kuře, Dámu a Krále, Slunečnou, Zločiny Velké Prahy nebo Případ Roubal.

Svou první hlavní roli Michal Kern dostal od režiséra a scenáristy Vojtěcha Maška v jeho mysteriózním dramatu Arvéd (2022). Obdržel za ni Cenu české filmové kritiky a Českého lva.

 

Další Herci

zobrazit profil Jan Jankovský
Jan Jankovský
zobrazit profil Marek Šimon
Marek Šimon
zobrazit profil Talia Balsam
Talia Balsam
zobrazit profil Filip Švarc
Filip Švarc
zobrazit profil Filip Rajmont
Filip Rajmont
zobrazit profil Jakub Zedníček
Jakub Zedníček
zobrazit profil Lochlann Ó Mearáin
Lochlann Ó Mearáin
zobrazit profil Marie Kyselková
Marie Kyselková