Saša Rašilov

Datum narození: 26. 7. 1972
Místo narození: Praha
Výška: 175 cm
Profese: herec, dabér
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Saša Rašilov, v roce 2022 nominovaný na Českého lva, pochází z umělecké rodiny. Jeho první ženou byla herečka Vanda Hybnerová, druhou se stala mladší kolegyně Lída Němečková.

Absolvoval herectví na Pražské konzervatoři i na DAMU. Saša Rašilov vystupoval ve Studiu GAG Borise Hybnera a osm let v Divadle Komedie. Hostoval i v divadle Na zábradlí nebo ve Spolku Kašpar. V Národním divadle začal působit roku 2002. Zahrál si v Cyranovi z Bergeracu, v Našich furiantech nebo v Babičce.

SAŠA RAŠILOV TŘIKRÁT JINAK

Saša Rašilov moderoval Českou Miss

Ve dvaceti Saša Rašilov rozjel rokenrol v kultovních Šakalích létech. Ukázal se i v komedii Samotáři, dramatu Milenci a vrazi nebo v kriminálních Hranařích.

Jeho jméno zdobí seriály Ordinace v růžové zahradě nebo Nemocnice na kraji města – nové osudy. V roce 2009 moderoval soutěž krásy Česká Miss. V soutěži ČT StarDance si Saša Rašilov vytančil čtvrté místo.

Rašilov dostal Cenu Thálie

Je i vyhledávaným dabérem. V prvních třech dílech americké akční ságy Star Wars daboval bojovníka Obi-Wan Kenobiho. Jeho hlasem promlouvá třeba animovaná Kung Fu Panda nebo Johnny Depp v pohádkovém Karlíkovi a továrně na čokoládu. V roce 2003 Saša Rašilov získal za dabing Cenu Františka Filipovského.

Roku 2022 Saša Rašilov obdržel Cenu Thálie za nejlepší mužský herecký výkon, a to za roli Borcherta v inscenaci Moje říše je z tohoto světa.

Prvně byl Saša Rašilov nominován na Českého lva za vedlejší roli v mysteriózním dramatu režiséra a scenáristy Vojtěcha Maška Arvéd (2022).

Hudebního skladatele Karla Svobodu Saša Rašilov ztvárnil v minisériích TV Nova o tragicky zesnulé zpěvačce Ivetě Bartošové Iveta.

O SAŠOVI RAŠILOVOVI ČTĚTE ZDE>>

Děda Saši Rašilova byl významným hercem, otec kameramanem.

Saša Rašilov se ženil dvakrát

Saša Rašilov byl 22 let ženatý s herečkou Vandou Hybnerovou. Seznámili se na divadelní fakultě v roce 1992 a rok poté se vzali. Jejich manželství bylo označováno za příkladné, v roce 2014 ale pár ohlásil rozvod. Saša Rašilov a Vanda Hybnerová spolu zinscenovali také několik společných představení. Spolu zrežírovali hry Kolotoč, Pokus pes čili Potwor, Židle a Poslední dvě cigarety. Mají dcery Josefínu a Antonii.

Posléze Saša Rašilov začal udržovat vztah s podnikatelkou a milionářkou Věrou Miťkovou. Ta je o 12 let mladší než Vanda Hybnerová. Další jeho partnerkou se stala herečka Lída Němečková, která mu roku 2017 porodila dceru Marii. Svadba páru se konala v srpnu 2018

 

Články o celebritě

Farmářka Vanda Hybnerová: Pomocí jeřábu pohřbila koně, jezdí i sedm hodin na traktoru! Farmářka Vanda Hybnerová: Pomocí jeřábu pohřbila koně, jezdí i sedm hodin na traktoru! Když zrovna nehraje v divadle, mizí Vanda Hybnerová (55) z Prahy na Vysočinu, kde má farmu se psy a ... číst článek
Otevření světelného zábavního parku: Frühlingová poprvé ukázala syna (9)! Rašilov i Vojtek vyvedli rodinky Otevření světelného zábavního parku: Frühlingová poprvé ukázala syna (9)! Rašilov i Vojtek vyvedli rodinky Nejenže se Ivě Frühlingové (41) před devíti lety podařila utajit svatba, ale posléze i narození syna... číst článek
Oceněná Nikol Leitgeb založila nadační fond! A schytala první kritiku Oceněná Nikol Leitgeb založila nadační fond! A schytala první kritiku Se stříbrnou medailí od předsedy Senátu na vavřínech neusnula. Bývalá herečka a současná influencerk... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Tereza Srbová
Tereza Srbová
zobrazit profil Lenka Vlasáková
Lenka Vlasáková
zobrazit profil Karel Heřmánek ml.
Karel Heřmánek ml.
zobrazit profil Clint Eastwood
Clint Eastwood
zobrazit profil Petr Motloch
Petr Motloch
zobrazit profil Eva Leimbergerová
Eva Leimbergerová
zobrazit profil Kateřina Lojdová
Kateřina Lojdová