Jitka Schneiderová

Datum narození: 23. 3. 1973
Místo narození: Znojmo
Profese: Herečka, zpěvačka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herečka Jitka Schneiderová je velmi známou tváří televizních obrazovek. Hrála v mnoha oblíbených seriálech jako Pojišťovna štěstí nebo Letiště a zářila v soutěži StarDance 2015.

Jitka Schneiderová se původně chtěla stát učitelkou. Zprvu studovala střední pedagogickou školu, ale pro velmi dobré pěvecké a divadelní nadání se rozhodla pro další studium na brněnské JAMU. Během studia účinkovala v Městském divadle Brno a objevila se v několika muzikálech v Brně i Praze.

Jitka Schneiderová následně dostala nabídku z Divadla bratří Mrštíků, kterou přijala. Nakonec přestoupila na pražskou DAMU, kde herectví dostudovala.

Jitka Schneiderová vystřídala v Praze několik divadel, až se nakonec usadila ve Studiu Ypsilon. Po sedmi letech, ale divadlo opustila a rozhodla se pro volnou nohu. Díky tomuto kroku se mohla zúčastnit Letních shakespearovských slavností, kde si zahrála v dramatu Král Lear.

Jitka Schneiderová se začala objevovat i na televizních obrazovkách. Na TV Nova dostala hlavní roli v seriálu Nováci a na České televizi si zahrála v několika pohádkách. Na vrchol ji ale přivedla až hlavní role Hanky ve filmu Samotáři, kde si zahrála se Sašou Rašilovem.

V poslední době se Jitka Schneiderová objevuje na televizních obrazovkách v mnoha seriálech, jako jsou Letiště, Přešlapy, Pojišťovna štěstí nebo Sanitka 2. Hlavní roli si střihla i v české obdobě Sexu ve městě, seriálu Ententýky, kde spolu s Lucií Zedníčkovou předvedy svobodné matky toužící po sexu a lásce. Zazářila také v sedmé řadě Stardance.

Manželství s Davidem Švehlíkem, ze kterého má Jitka Schneiderová dceru Sofii Annu, nevyšlo. Dvojice se rozešla v roce 2009. Netrvalo ale dlouho a herečka si našla nového partnera, marketingového ředitele Davida Císaře.

 

Články o celebritě

VIP slet, co neviděl svět! Klan Trojanů s Dvořákem, samotářka Schneiderová, nezmar Bartoška VIP slet, co neviděl svět! Klan Trojanů s Dvořákem, samotářka Schneiderová, nezmar Bartoška Kdo se ve středu večer stal nejdůležitějším mužem celých Karlových Varů? Podle všeho Ivan Trojan (60... číst článek
Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů? Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů? V pátek 28. června startuje 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který potrvá ... číst článek
Nejzajímavější outfity karlovarského festivalu: Šaty z piva nebo ubrusu, ukradené nápady i dechberoucí dekolty! Nejzajímavější outfity karlovarského festivalu: Šaty z piva nebo ubrusu, ukradené nápady i dechberoucí dekolty! Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech je každoročně proslulý nejen skvělými filmy a hollyw... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Martina Zábranská
Martina Zábranská
zobrazit profil Tomáš Karger
Tomáš Karger
zobrazit profil Tati Gabrielle
Tati Gabrielle
zobrazit profil Ben Stiller
Ben Stiller
zobrazit profil Jiří Čapka
Jiří Čapka
zobrazit profil Ivana Korolová
Ivana Korolová
zobrazit profil Jamie McShane
Jamie McShane
zobrazit profil Ivan Trojan
Ivan Trojan