Lucie Zedníčková

Datum narození: 15. 11. 1968
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Lucie Zedníčková, adoptivní dcera herce Pavla Zedníčka, hraje již od dětství, kdy se objevila třeba v romantickém filmu Lásky mezi kapkami deště.

Pochází z umělecké rodiny, její maminka je tanečnice Taťána Bártová. Když dosáhla Lucie Zedníčková věku osmi let, stal se herec Pavel Zedníček jejím otčímem, neboť se oženil s její matkou.

LUCIE ZEDNÍČKOVÁ S DCEROU V MAĎARSKÉ SAUNĚ

Tou dobou už ale měla Lucie Zedníčková první herecké zkušenosti za sebou. Jako pětiletá se objevila v televizi v dětských pořadech, které uváděla Štěpánka Haničincová.

Zedníčková v Ordinaci v růžové zahradě 2

V deseti letech byla Lucie Zedníčková obsazena do romantického snímku Lásky mezi kapkami deště (kde si zahrál mladičký Lukáš Vaculík) a do komedie Hodinářova svatební cesta Korálovým mořem (účinkovali v ní mj. Jiří Lábus, Zdeněk Srstka, Roman Skamene nebo oblíbená slovenská dvojice Lasica - Satinský).

Pokud jde o studium, je samozřejmé, že se Lucie Zedníčková rozhodla pro DAMU. Svoji profesionální hereckou kariéru startovala v Realistickém divadle (dnešní Švandovo divadlo), působila i v Činoherním klubu a vystupovala s divadelní společností Háta.

Lucie Zedníčková se objevila v řadě seriálů. Jmenujme např. Dobrodružství kriminalistiky, Hříchy pro pátera Knoxe, O zvířatech a lidech, Saturnin, Hospoda, Ententýky, Ordinace v růžové zahradě 2 nebo Přístav.

S otčímem se potkala v televizní komedii

Pokud jde o filmy, kromě již zmíněných dvou prvních lze uvést třeba pohádku Třetí princ nebo snímky Levé křídlo, Helimadoe, Kanárská spojka, Hrobník či německý Das Siebte Foto. Lucie Zedníčková totiž mluví skvěle německy.

Jednu z hlavní rolí Lucie Zedníčková ztvárnila v dnes již kultovním snímku Tomáše Vorla Kouř. S otčímem Pavlem Zedníčkem se Lucie Zedníčková na place sešla při natáčení televizní komedie Někdo schází u stolu

O LUCII ZEDNÍČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Rodinný život se Lucii Zedníčkové úplně nevyvedl. Provdala se za producenta, dramaturga a scenáristu Víta Pokorného, s nímž má dceru Amelii a syna Mikuláše. Ale po několika letech se začaly v médiích objevovat informace o jejich rozvodu. Vít Pokorný se na společenských akcích objevoval po boku jiné ženy.

Zedníčková si vybírá partnery z branže

To už ale Lucie Zedníčková žila několik let (zhruba od roku 2008) s hereckým kolegou z Městského divadla v Brně Petrem Štěpánem. Jenže ani tento vztah kvůli nevěře nevydržel.

Roku 2014 se partnerem Lucie Zedníčkové stal herec Jaroslav Matějka. Na podzim 2019 však herečka oznámila jejich rozchod a předvedla nového přítele - zvukaře a osvětlovače Miroslava Ollého.

 

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Lindsay Lohan
Lindsay Lohan
zobrazit profil Bohumil Klepl
Bohumil Klepl
zobrazit profil Gabriela Míčová
Gabriela Míčová
zobrazit profil Anna Remková
Anna Remková
zobrazit profil Harrison  Ford
Harrison Ford
zobrazit profil Charlotte Doubravová
Charlotte Doubravová
zobrazit profil Martin Freeman
Martin Freeman
zobrazit profil Kevin Spacey
Kevin Spacey