Viktor Dvořák

Datum narození: 7. 10. 1979
Místo narození: České Budějovice
Profese: herec, dabér
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herec Viktor Dvořák, známý především z divadelních prken a televizních obrazovek, svou první hlavní roli dostal ve filmu režiséra Slávka Horáka Havel.

S hraním Viktor Dvořák začal již na základní škole v rodných Českých Budějovicích, kde chodil do dramatického kroužku. Po gymnáziu studoval DAMU, byl v ročníku Ladislava Mrkvičky a Jaroslavy Tvrzníkové.

VIKTOR DVOŘÁK IDOLEM PRVNÍ REPUBLIKY!?

Ke konci studia Viktor Dvořák získal angažmá v Moravském divadle Olomouc, poté jej milovnici prken, co znamenají svět, mohli vidět v Divadle Petra Bezruče v Ostravě, ve Východočeském divadle v Pardubicích nebo v Městských divadlech pražských.

Na televizní obrazovce se Viktor Dvořák poprvé objevil ještě coby školák v dramatu Takový slušný člověk (1991), kde ztvárnil učně.

Pacienta si zahrál v Ordinaci v růžové zahradě 2, moderátora v Horákových, kolegu zavražděného v Kriminálce Anděl, Kryštofa Lébla v První republice nebo filmaře v Ohnivým kuřetiViktor Dvořák je vyhledávaný dabér.

Svou první titulní roli Viktor Dvořák dostal od režiséra Slávka Horáka v jeho filmu Havel (2020), zasazeném do disidentských let budoucího prezidenta Václava Havla, a to po boku Olgy v podání Anny Geislerové. Snímek končí Sametovou revolucí. Za ztvárnění Václava Havla byl nominován na Českého lva.

V roce 2019 Viktor Dvořák dostal Cenu Thálie za roli Louise Aronsona v inscenaci Andělé v Americe, kterou v režii Michala Dočekala nastudovala Městská divadla pražská.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Liliana Malkina
Liliana Malkina
zobrazit profil Vladimír Ráž
Vladimír Ráž
zobrazit profil Jiří Langmajer
Jiří Langmajer
zobrazit profil Cyril Drozda
Cyril Drozda
zobrazit profil Barbora Srncová
Barbora Srncová
zobrazit profil Anna Kameníková
Anna Kameníková
zobrazit profil Gustav Bubník
Gustav Bubník