Anna Geislerová

Datum narození: 17. 4. 1976
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Krásná rusovláska Aňa Geislerová odjela ve čtrnácti letech dobýt milánská modelingová mola.Větší úspěch ji ale čekal doma, jako herečka se stala sběratelkou Českých lvů.

Aňa Geislerová (jméno, které často sama používá, jmenuje se ale Anna Geislerová) se v Itálii výrazněji neprosadila a stáhla se zpět do Česka, kde nastoupila na Pražskou konzervatoř. Po dvou letech ze školy odešla a stala se jednou z nejvýraznějších hereček.

AŇA GEISLEROVÁ A JEJÍ RECEPT NA CELULITIDU

První film Pějme píseň dohola přišel v roce 1990, to jí bylo teprve čtrnáct let. Křehkou provokativnost předvedla Aňa Geislerová o dva roky později v psychologickém dramatu Filipa Renče Requiem pro panenku. Za excelentní výkon v komediálním dramatu Saši Gedeona Návrat idiota získala svou první křišťálovou sošku Českého lva. Další následovaly za role v romantických Želarech, komedii Štěstí a v dramatech Kráska v nesnázích a Nevinnost. Nominována byla též za snímek Amnestie.

Krom toho získal Stříbrnou mušli na filmovém festivalu ve španělském San Sebastiánu. Prvenství dosáhla Aňa Geislerová také v anketě o nejoblíbenější herečku Česka.

Neminula ji ani poetická Kytice, drama Kuře melancholik nebo komedie o komunistickém paradoxu Občanský průkaz. Hlavní roli Anna Geislerová ztvárnila mimoto i ve videoklipu francouzského DJ Boba Sinclara I Feel For You. Ještě jako náctiletá si zahrála lolitu v italském snímku Mladý Mussolini, a to po boku španělské hvězdy Antonia Banderase. Několik rolí jí nabídla také televize.

Za hlavní roli v životopisném dramatu Havel (2020) byla Aňa Geislerová nominována na dalšího Českého lva.

Se svou dlouholetou přítelkyní, herečkou Tatianou Vilhelmovou, začala pořádat charitativní Vánoční bazar v Mokré čtvrti. Chvíli Aňa Geislerová vedla i vlastní cukrárnu.

Do hereckého světa pronikla i její sestra Ester Geislerová. Umění nadchlo také druhou sestru, výtvarnici a zpěvačku Lenku.

O ANNĚ GEISLEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

V roce 2005 se s Annou Geislerovou oženil režisér Zdeněk Janáček. Vychovávají syna Bruna Fidelia a dceru Stellu Ginger.

V roce 2012 si herečka prožila románek se zámožným podnikatelem Martinem Shenarem, k manželovi se nakonec vrátila, ale když se v létě 2013 narodil syn Max, vyrojily se spekulace, čí dítě vlastně je.

Mezi její bývalé partnery patřil i režisér Filip Renč nebo skladatel a producent Roman Holý.

 

Články o celebritě

Aňa Geislerová šokovala fanoušky: S tváří od krve láká na thriller! Aňa Geislerová šokovala fanoušky: S tváří od krve láká na thriller! Při pohledu na nedávný instagramový příspěvek herečky Ani Geislerové (47) mnohým zatrnulo: fotka zac... číst článek
Ina T. si posvítila na celebrity ve slavnostním: Lesk a bída modelů rudého koberce! Ina T. si posvítila na celebrity ve slavnostním: Lesk a bída modelů rudého koberce! Rudý běhoun budiž symbolem významných společenských událostí typu filmových premiér, předávání cen č... číst článek
Geislerová si po oscarovém polibku přihřívá polívčičku: I já líbala Murphyho! Geislerová si po oscarovém polibku přihřívá polívčičku: I já líbala Murphyho! Česká herečka Anna Geislerová (47) přiznala, že její „lví“ rty se dotkly těch „oscarových“. Konkrétn... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Emma Watson
Emma Watson
zobrazit profil Michaela Kudláčková
Michaela Kudláčková
zobrazit profil Roger Moore
Roger Moore
zobrazit profil Jason Bateman
Jason Bateman
zobrazit profil Štěpán Krtička
Štěpán Krtička
zobrazit profil Mayim Bialik
Mayim Bialik
zobrazit profil Liam  Neeson
Liam Neeson
zobrazit profil Pavel Řezníček
Pavel Řezníček