Filip Renč

Datum narození: 17. 8. 1965
Místo narození: Praha
Profese: režisér, herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Režisér Filip Renč vždy zvládl zrežírovat vše, co mu přišlo pod ruku. Film, divadlo, reklamu, hudební klip i předvolební klip pro ODS či Miloše Zemana.

Jako zdatný filmař se Filip Renč předvedl ještě během studia pražské FAMU. S dokumenty Srdíčko a Zapadákov vyhrál hlavní ceny na festivalu světových filmových škol v Mnichově.

FILIP RENČ - ROZHOVOR NEJEN O BAAROVÉ

Profesionálním filmový debutem Filipa Renče byl Requiem pro panenku (1991), který plnil česká kina do nejposlednějších sedaček. Melodie z jeho muzikálu Rebelové znají lidé dodnes. Film získal dvě sošky Českého lva. Podobný výsledek měl i jeho Román pro ženy na motivy knihy Michala Viewegha nebo drama Hlídač č. 47.

Sám Filip Renč si zahrál v Jízdě, oscarovém Koljovi nebo v Tmavomodrém světě. Jeho film Na vlastní nebezpečí ovšem provázela smůla. Jiří Langmajer si při něm poranil záda a natáčení potkala řada nehod a karambolů. Režisér má na kontě i Sanitku 2, která navázala na oblíbený předlistopadový seriál z pera Jiřího Hubače Sanitka (scénáristou druhé série byl Hubačův syn Ivan Hubač).

Ceněné jsou i jeho klipy pro kapelu Lucie nebo pro zpěvačky Lucii Bílou a Ivetu Bartošovou. Ministerstvu dopravy natočil Filip Renč krvavé spoty o dopravních nehodách, předvolební spoty zase točil pro ODS i pro Miloše Zemana. Zrežíroval i divadelní muzikály Kleopatra, Golem nebo Baron Prášil.

O FILIPU RENČOVI ČTĚTE ZDE>>

Šest let s ním žila produkční Jarmila Tabačková. Randil s moderátorkou a tanečnicí Kristinou Kloubkovou nebo se zpěvačkou Šárkou Vaňkovou, s níž se Filip Renč v roce 2010 zasnoubil a měsíc nato rozešel. Mezi jeho partnerky patřily i herečky Aňa Geislerová či Zuzana Norisová.

Se servírkou ze Špindlerova Mlýna má Filip Renč dceru NatáliiS asistentkou produkce Kristýnou Nerudovou plánoval Filip Renč svatbu v roce 2013. Oženil se až v září 2017, a to s o 28 let mladší Marií Kružíkovou, s níž počal své druhé dítě, opět holčičku.

 

Články o celebritě

Zamilovaný pár Petr Vondráček a Šárka Vaňková: Ano, jsme spolu! Zamilovaný pár Petr Vondráček a Šárka Vaňková: Ano, jsme spolu! Doteď vystupovali jako dobří přátelé, byť spolu několikrát vyrazili do společnosti. Konečně ale kápl... číst článek
Oslavenkyně Aňa Geislerová (47): Před kamerou se nikdy nestyděla, prsa ukazuje už od patnácti! Oslavenkyně Aňa Geislerová (47): Před kamerou se nikdy nestyděla, prsa ukazuje už od patnácti! Půvabná rusovláska Anna Geislerová, často familiérně označovaná jako Aňa, slaví 17. dubna své 47. na... číst článek
»Nej« skandály z Andělů: Klus na kolenou, opilý Renč i útoky na prezidenta »Nej« skandály z Andělů: Klus na kolenou, opilý Renč i útoky na prezidenta Slavnostní předávání cen Anděl každoročně přiláká desítky milovníků tuzemské hudební scény. A často ... číst článek

Další Filmaři

zobrazit profil David Mrnka
David Mrnka
zobrazit profil Petr Zelenka
Petr Zelenka
zobrazit profil Petr Kracík
Petr Kracík
zobrazit profil Jaroslav Sauer
Jaroslav Sauer
zobrazit profil Dušan Rapoš
Dušan Rapoš
zobrazit profil Peter Bebjak
Peter Bebjak