Warwick Davis

Warwick Davis

Datum narození: 3. 2. 1970
Místo narození: Epson
Výška: 107 cm
Profese: herec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Warwick Davis je člověk mnoha tváří, rolí i kostýmů. Zahrál si mistra Jodu ve Star Wars, ale ani roztomilé trpasličí role ve fantasy filmech mu nejsou cizí. Je často vyhledáván hollywoodskými režiséry.

Jeho začátky byly krušné. Nikdo si nevšímal jeho hereckého talentu, ale jeho výšky. Měří 107 centimetrů a trpí nedostatkem růstového hormonu, tzv. nanizmem. Jeho výška mu však přihrála první a ne poslední roli ve filmové sérii Star Wars od George Lucase. Jeho role byla Ewok, malý medvídek, který zachránil princeznu Leau. Jeho tvář byla však zahalená. To však Warwicku Davisovi nevadilo, je totiž fanouškem George Lucase a jeho díla. Později si ve Star Wars zahrál znovu, ale to už v roli mistra Yodi. Jeho výška a nakonec i herecký talent se uplatnily v mnoha rolích především ve fantasy a sci-fi filmech a seriálech. Jedna z prvních rolí, kde mu bylo vidět do obličeje, byla role trpaslíka Willowa ve stejnojmenném fantasy filmu. Při natáčení tohoto filmu se potkal Warwick Davis s jeho manželkou Samantou Burrough a mají spolu dvě děti, dceru Annabelle a syna Harrisona. Samanta trpí podobnou vadou jako její manžel.

K jeho hereckým kolegům patří například: Daniel Radcliffe, Rupert Grint nebo Emma Watsonová se kterými si zahrál v sérii filmů o mladém čaroději Harrym Pottrerovi jako profesor Kratiknot.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Michal Nohejl
Michal Nohejl
zobrazit profil David Ochman
David Ochman
zobrazit profil Tomáš Pavlíček
Tomáš Pavlíček
zobrazit profil Jiří Macek
Jiří Macek
zobrazit profil Daria Kashcheeva
Daria Kashcheeva
zobrazit profil Dušan Rapoš
Dušan Rapoš