David Sís

David Sís

Datum narození: 1. 1. 1962
Místo narození: Praha
Profese: režisér, scenárista

Související celebrity

Životopis

David Sís, držitel řady ocenění, režíroval seriály Na cestě, Tajemství rodu nebo Cestohrátky a filmy Sbohem a bedna či Causa Kain.

Nedlouho po Sametové revoluci David Sís dokončil studium režie na pražské FAMU. Zejména pro Českou televizi natočil několik desítek pořadů a částí z dokumentárních cyklů.

Sís točil Langerovou, Landu i bratra

Pod režijní taktovkou Davida Síse mohli diváci vidět přímé přenosy, a to mj. Noc s Andělem, Ceny české filmové kritiky, Ceny Český lev, Ceny Anděl či Světlo pro Světlušku, reklamní spoty, živé koncerty a videoklipy českých i zahraničních hudebníků, např. Daniela Landy a Anety Langerové, a řady skupin (Kabát, Lucie, Buty).

Z dokumentární tvorby Davida Síse jmenujme seriály Pandurango, Na cestě, Tajemství rodu nebo Cestohrátky a filmy Sbohem a bedna či Sny o toulavých kočkách, který natočil o svém bratrovi, ilustrátorovi, grafikovi a tvůrci animovaných filmů Petru Sísovi.

David Sís režíroval také televizní drama Causa Kain (fiktivní soudní proces vycházející z Bible s Ondřejem Vetchým) a podílel se na komediálním seriálu Trapasy.

Zvláštní cenu Sís dostal za Pandurango

Mezi ocenění Davida Síse patří hlavní cena IFF Kobe za studentský film Hat-trick, cena poroty IFF Poitiers a hlavní cena IFF Tel Aviv za krátký film Malčik nebo zvláštní ocenění MFF Zlatá Praha za seriál Pandurango.

Na některých projektech s Davidem Sísem spolupracuje jeho manželka Romana Sísová (*1963) a syn Samuel Sís (*1991).

 

Další Filmaři

zobrazit profil Jaroslav Vízner
Jaroslav Vízner
zobrazit profil Radim Špaček
Radim Špaček
zobrazit profil František Filip
František Filip
zobrazit profil Karel Kachyňa
Karel Kachyňa
zobrazit profil Jakub Medvecký
Jakub Medvecký
zobrazit profil Jiří Chlumský
Jiří Chlumský
zobrazit profil Oliver Stone
Oliver Stone
zobrazit profil Biser Arichtev
Biser Arichtev