Emma Watson

Datum narození: 15. 4. 1990
Místo narození: Paříž, Francie
Výška: 171 cm
Profese: Herečka, modelka, návrhářka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Emma Watson je britská herečka a modelka, kterou proslavila především role Hermiony Grangerové ve filmovém zpracování příběhů kouzelnického učně Harryho Pottera.

Emma Watson se narodila ve Francii, ale v jejích pěti letech se rodiče Jacquelin a Chris rozvedli a Emma se s matkou a o tři roky mladším bratrem Alexem přestěhovala do britského Oxfordshire. Její jazyková výbava tak zahrnuje plynulou angličtinu i francouzštinu. Bylo jí teprve devět let, když ji vybrali pro představitelku Hermiony Grangerové pro filmové zpracování Harryho Pottera. Tato role jí od základu změnila život.

Emma Watson ale o herectví projevovala zájem už dříve a ještě před svou zásadní filmovou rolí vystupovala v divadelních představeních. V roce 2001 byla kritikou za své první herecké výkony velmi chválena a kritika jí znovu a znovu oceňovala s každým dalším natočeným dílem ze ságy o Harrym Potterovi. Tato životní kapitola skončila rokem 2011, kdy vešel do kin poslední díl. Už v roce 2009 však byla Emma Watson nejlépe placenou herečkou v Hollywoodu.

Potterovské období ukončila velice ráda. I když byla roli za mnohé vděčná, okamžitě šokovala svět, když si ostříhala vlasy na krátký klukovský sestřih. Byla to právě role Hermiony, která jí v tomto ohledu po dlouhá léta velmi svazovala a teď Emma Watson konečně mohla měnit svou image. V roce 2012 ji tak už můžeme spatřit v zajímavém filmu Charlieho malá tajemství ostříhanou na krátko.

Kromě aktivní herecké kariéry, kterou plní zajímavými filmy a spoluprácí s rozmanitými filmovými ikonami, se Emma Watson věnuje mnoha dalším odvětvím. Móda je pro ni velmi důležitá. Vystudovala umění na prestižní univerzitě Brown na Rhode Islandu a sama říká, že umění a móda spolu úzce souvisí. Snad i proto se věnuje modelingu a stala se tváří značky Burberry. Kromě modelingu se věnuje i návrhářství a spolupracuje s neziskovými organizacemi a charitou.

Pro herectví a studium však Emma Watson zanedbává soukromý život. S posledním přítelem Willem Adamowiczem, kterého poznala při studiích anglické literatury na Oxfordu, se rozešla v létě roku 2013.

 

Články o celebritě

Harry Potter bude tátou: Daniel Radcliffe a jeho o hlavu vyšší partnerka jsou v očekávání! Harry Potter bude tátou: Daniel Radcliffe a jeho o hlavu vyšší partnerka jsou v očekávání! To je krásná novinka! Herec Daniel Radcliffe (33), který se proslavil rolí brýlatého kouzelníka Harr... číst článek
Kandidát na nového Bonda Norton: Hanbatá jóga v přírodě! Kandidát na nového Bonda Norton: Hanbatá jóga v přírodě! Britský herec James Norton (37) je v úzkém výběrovém kole na roli nového Jamese Bonda. S tím jak záj... číst článek
Hermiona z Harryho Pottera Emma Watsonová (32) - Měla strach z lidí... Hermiona z Harryho Pottera Emma Watsonová (32) - Měla strach z lidí... Roztomilá čarodějka a vzorná studentka Školy čar a kouzel v Bradavicích. Tak si Emmu Watsonovou (32)... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Cliff Curtis
Cliff Curtis
zobrazit profil Martin Písařík
Martin Písařík
zobrazit profil Barbora Poláková
Barbora Poláková
zobrazit profil Michal Nesvadba
Michal Nesvadba
zobrazit profil Aleš Bílík
Aleš Bílík
zobrazit profil Liev Schreiber
Liev Schreiber
zobrazit profil Veronika Freimanová
Veronika Freimanová
zobrazit profil Paweł  Deląg
Paweł Deląg