Lucie Konášová

Lucie Konášová

Místo narození: Praha
Profese: scenáristka

Související celebrity

Životopis

Lucie Konášová se zařadila mezi nejznámější a nejžádanější české scenáristy. K jejím úspěchům patří seriál Dobrá čtvrť nebo pokračování Nemocnice na kraji města.

V roce 1992 Lucie Konášová ukončila FAMU, katedru scenáristiky a dramaturgie. Poté pracovala pro několik reklamních agentur, psala do řady periodik (Český deník, Prostor, později Xantypa, Playboy aj.) a zároveň natočila své první věci - celovečerní pohádky Jabloňová panna, Nevěsta pro Paddyho nebo televizní film Vůně vanilky.

LUCIE KONÁŠOVÁ - SYN SI ZAHRÁL JEŽÍŠKA

Její jméno začalo být známé poté, co napsala úspěšný seriál Dobrá čtvrť. V roce 2005 Lucie Konášová dokončila celovečerní filmovou pohádku Anděl Páně (režie Jiří Strach), ve které si zahráli např. Ivan Trojan, Jiří Bartoška, Jiří Dvořák, David Švehlík, Zuzana Kajnarová, Oldřich Navrátil či Klára Issová.

Lucie Konášová se podílela na scénáři Ordinace v růžové zahradě, napsala pokračování Nemocnice na kraji města nebo scénář k pohádce Zlatovláska.

O LUCII KONÁŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Má syna Jakuba a je podruhé vdaná. Se svým mužem, novinářem Josefem Konášem, Lucie Konášová spolupracovala při psaní Operace Silver A, pak následoval scénář o českém konfidentovi gestapa Nachtman.

 

Články o celebritě

Válka Stracha s Hudebním divadlem Karlín: Části Anděla Páně zmizí! Soud vydal první zákaz pro muzikál Ondřeje Brzobohatého Válka Stracha s Hudebním divadlem Karlín: Části Anděla Páně zmizí! Soud vydal první zákaz pro muzikál Ondřeje Brzobohatého Boj o Anděla Páně graduje! Muzikálové provedení pohádky vyvolalo mezi Jiřím Strachem (50) a vedením ... číst článek
Válka Stracha s Hudebním divadlem Karlín: Části Anděla Páně zmizí! Tím to ale nekončí… Válka Stracha s Hudebním divadlem Karlín: Části Anděla Páně zmizí! Tím to ale nekončí… Anděl páně jako hudební muzikál v původní podobě končí! Hudební divadlo Karlín vypustí pasáže, o kte... číst článek
Recenze muzikálové novinky Anděl Páně: Boží Fialová, zbytečná role Korna! Recenze muzikálové novinky Anděl Páně: Boží Fialová, zbytečná role Korna! Tak tohle se povedlo! Za poslední hezkou řádku let neměl premiéru lepší původní český muzikál, než j... číst článek

Další Filmaři

zobrazit profil Hynek Bočan
Hynek Bočan
zobrazit profil Juraj Jakubisko
Juraj Jakubisko
zobrazit profil Andrea Sedláčková
Andrea Sedláčková
zobrazit profil Jaroslav Hanuš
Jaroslav Hanuš
zobrazit profil Omar Amanat
Omar Amanat
zobrazit profil Karel Kachyňa
Karel Kachyňa
zobrazit profil Věra Chytilová
Věra Chytilová
zobrazit profil Tomáš Klein
Tomáš Klein