Judit Bárdos

Judit Bárdos

Datum narození: 12. 5. 1988
Místo narození: Bratislava
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Slovenská herečka Judit Bárdos na sebe české diváky upozornila především hrdinkami v dramatu Fair Play a v seriálech Svět pod hlavou a Bohéma.

K umění měla blízko už od malička. S rodiči a starší sestrou chodila často do divadel, na koncerty a výstavy. Nejprve Judit Bárdos studovala hru na klavír, až poté ji zlákalo herectví, a přihlásila se na Vysokou školu múzických umění v Bratislavě.

JUDIT BÁRDOS - VIDEO O MAPE-UPU NAJDETE ZDE

Bárdos debutovala v dramatu Dům

V Slovenském národním divadle se Judit Bárdos předvedla jako Eliza (Jean Baptiste Poquelin Molière: Lakomec) nebo myška Chocholuška (Pavol Dobšinský, Anton Korenči, Juraj Bielik: Mechúrik-Koščúrik). Hrála v Divadle Andreja Bagara a Jókaiho divadle.

Na stříbrném plátně Judit Bárdos debutovala v roce 2011 v slovensko-českém dramatu režisérky Zuzany Liovej Dům (2011), a to po boku Miroslava Krobota, Taťjany Medvecké či Ester Geislerové. Za roli Evy, kterou v tomto snímku ztvárnila, získala mj. na Art Film Fest 2011 ocenění Modrý anjel za nejlepší ženský herecký výkon.

Judit Bárdost jako sprintérka

Hlavní hrdinku, sprinterku Annu, které je postavena před dilema, zda sklouznout k dopingu a závodit na čele vrcholových sportovců, nebo se vzepřít a zůstat věrná svým zásadám, si zahrála v koprodukčním dramatu Andrey Sedláčkové Fair Play (2014). Matkou jí ve filmu byla Aňa Geislerová.

Jednu z ústředních ženských postav Judit Bárdos zpodobnila společně s kolegyněmi Ljubou Krbovou a Marií Doležalovou v seriálu České Televize Svět pod hlavou (2017). Policista v podání Václava Neužila v něm musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií, ale po střetu s autem upadne do bezvědomí a probudí se v nemocnici v roce 1982. Psychologicko-mysteriózní série je dílem režisérů Marka Najbrta a Radima Špačka.

Z Judit Bárdos se stala Judit Pecháček

Talentovaná slovenská herečka Judit Bárdos dostala hlavní ženskou roli v životopisném seriálu Roberta Sedláčka Bohéma. Dále si zahrála mj. v pohádce Čertí brko, v dramatu Out, v tragikomedii Chata na prodej nebo v životopisném snímku Poslední závod.

O JUDIT BÁRDOS ČTĚTE ZDE>>

Herečka Judit Bárdos, které má maďarské kořeny, je dcerou politika Gyulu Bárdosa

Judit Bárdos se v srpnu 2022 provdala za herce a kameramana Miloslava Pecháčka a ihned převzala manželovo příjmení, takže se z ní stala Judit Pecháček.

 

Články o celebritě

Novotný z Místa zločinu České Budějovice: BITKA NA PLACE! Novotný z Místa zločinu České Budějovice: BITKA NA PLACE! Budou na něj tři zloduši, všechny je ale postupně seseká na jednu hromadu. Jednomu z únosců dokonce ... číst článek
Příbuzní zesnulého šéfa Hlasu Ameriky a Svobodné Evropy Pavla Pecháčka (†82): Chystají obřad jako Gottovi! Příbuzní zesnulého šéfa Hlasu Ameriky a Svobodné Evropy Pavla Pecháčka (†82): Chystají obřad jako Gottovi! Bývalého šéfa Hlasu Ameriky a Svobodné Evropy, který ve věku 82 let zemřel v USA, znal celý svět. Ro... číst článek
Leoš Noha (54) v nové detektivce: Životní změna kvůli srdci! Leoš Noha (54) v nové detektivce: Životní změna kvůli srdci! Tři roky čekal Leoš Noha (54) na nové srdce, protože to jeho fungovalo už jen na dvacet procent. Změ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Tony Shalhoub
Tony Shalhoub
zobrazit profil Sasha Calle
Sasha Calle
zobrazit profil Geoffrey Rush
Geoffrey Rush
zobrazit profil Františka Stropnická
Františka Stropnická
zobrazit profil Norman Reedus
Norman Reedus
zobrazit profil Elden Henson
Elden Henson
zobrazit profil Zuzana Burianová
Zuzana Burianová
zobrazit profil Vladimír Hajdu
Vladimír Hajdu