Andrea Černá

Andrea Černá

Datum narození: 13. 1. 1977
Místo narození: Karlovy Vary
Profese: herečka

Související celebrity

Životopis

Česká herečka Andrea Černá je velmi všestranná. Jedna z hvězd seriálu Ordinace v růžové zahradě začínala jako Princezna ze mlejna.

Již při studiích na pražské Státní konzervatoři měla Andrea Černá angažmá v plzeňském Divadle Josefa Kajetána Tyla, kde doposud ztvárnila více než 40 divadelních rolí. Během studia se také objevila na plátnech i televizních obrazovkách.

V divadle vyniká Andrea Černá jak komediálními, tak i charakterními postavami. Hlavní roli ztvárnila v dramatu Královna Margot a diváci si ji zamilovali v komedii W. Shakespeara - Zkrocení zlé ženy, kde svou živou povahou výborně vyjádřila postavu Kateřiny. Skvěle ji také doplňoval Martin Stránský v roli Petruccia.

Televizní diváci si ji jistě pamatují z nesmrtelné pohádky Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna 1 a 2, kde si Andrea Černá zahrála Elišku.

V současné době vystupuje Andrea Černá na prknech Divadla na Fidlovačce v představeních Tři sestry nebo Stvoření světa.

Na televizních obrazovkách se často Andrea Černá objevuje v seriálech jako jsou Velmi křehké vztahy, Comeback a v neposlední řadě v Ordinaci v růžové zahradě, kde hraje roli matky samoživitelky. 

Andrea Černá žije v Plzni a do Prahy se dostane jen občas. I přes velký úspěch filmových rolí se hereččina kariéra nevyvíjí podle jejích představ.

 

Články o celebritě

6 filmových chyb v Princezně ze mlejna 2: Oholená Eliška, Jindřich s puškou a suchý knížepán! 6 filmových chyb v Princezně ze mlejna 2: Oholená Eliška, Jindřich s puškou a suchý knížepán! Pokračování oblíbené filmové pohádky Princezna ze mlejna mělo premiéru v českých kinech 3. února 200... číst článek
Návrat Princezny ze mlejna? Historicky první selfie Andrey Černé dokumentuje výraznou změnu image! Návrat Princezny ze mlejna? Historicky první selfie Andrey Černé dokumentuje výraznou změnu image! Herečka Andrea Černá (46), kterou si národ zamiloval jako roztomilou Elišku z Princezny ze mlejna, m... číst článek
Pohádkový kvíz: Jak dobře znáte slavné pohádkové písničky? Pohádkový kvíz: Jak dobře znáte slavné pohádkové písničky? K českým pohádkám neodmyslitelně patří líbezné písničky, z nichž mnohé postupem času takřka zlidověl... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Aneta Krejčíková
Aneta Krejčíková
zobrazit profil Lumír Olšovský
Lumír Olšovský
zobrazit profil Vladislav Rousek
Vladislav Rousek
zobrazit profil Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
zobrazit profil Vanda Konečná
Vanda Konečná
zobrazit profil Petr Kostka
Petr Kostka
zobrazit profil Kim Kardashian
Kim Kardashian
zobrazit profil Natálie Halouzková
Natálie Halouzková