Zlata Adamovská

Datum narození: 9. 3. 1959
Místo narození: Praha
Výška: 176 cm
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Zlata Adamovská zazářila v seriálech Sanitka či Ordinace v růžové zahradě. Na Českého lvy byla nominována za hlavní roli v dramatu Milenci a vrazi.

V patnácti letech byla Zlata Adamovská přijata na konzervatoř a již při studiu přicházely první role v televizi i ve filmech. Prvním manželem tehdy atraktivní sexy dvacítky se stal novinář Vadim Petrov. Svazek vydržel tři roky.

ZLATA ADAMOVSKÁ O PLASTIKÁCH

Adamovská debutovala jako princezna

V televizi byla herečka Zlata Adamovská poprvé k vidění v jedné epizodě seriálu 30 případů majora Zemana a v oblíbené pohádce Princ a Večernice, kde ztvárnila jednu ze tří princezen. Ve filmu Mladý muž a bílá velryba byla na počátku své kariéry obstojně oceňovaná.

Zlatá éra herecké dráhy Zlaty Adamovské přišla na přelomu 70. a 80. let 20. století. Diváckou oblíbenost jí přinesla zejména role v seriálu Sanitka. Hostovala v řadě divadel, ale stálé angažmá přijala až později v Městských divadlech pražských. Další vlna popularity přišla v 90. léta s rolí zpěvačky Evy Adamové v seriálu Hříchy pro pátera Knoxe.

V Ordinaci Adamovská hrála pediatričku

Po Sametové revoluci se Zlata Adamovská dívákům vtiskla do paměti především díky seriálům, a to jako vedoucí operačního střediska Eliška Janderová v Sanitce 2, šéfka kriminálky Věra Beránková v Kriminálce Anděl a zejména jako pediatrička Běla Páleníková-Valšíková v Ordinaci v růžové zahradě.

Řadu výrazných postav Zlata Adamovská ztvárnila také na filmovém plátně. Za hlavní roli v psychologickém dramatu Milenci a vrazi byla nominována na Českého lva. Z dalších snímků, v nichž hrála, jmenujme např. komedie Svatba na bitevní poli a Ženy v běhu či tragikomedii Intimity

Zlata Adamovská se vdávala třikrát

Nevěnuje se jen herectví, ale též dabingu. Svůj hlas Zlata Adamovská propůjčila např. již ve více než dvaceti filmech americké hvězdě Meryl Streep.

O ZLATĚ ADAMOVSKÉ ČTĚTE ZDE>>

Druhým manželem Zlaty Adamovské byl publicista, spisovatel a politik Radek John. Má s ním dceru Barboru a syna Petra. Jejich manželství se v roce 2010 rozpadlo. Hereččiným třetím partnerem se stal kolega Petr Štěpánek, s nímž pár ztvárnila i v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Vzali se v červnu 2013.

 

Články o celebritě

Oslavenkyně Zlata Adamovská: Vztah vykoupený křivdou na manželce (†77) Petra Štěpánka a žádost o ruku v horečkách Oslavenkyně Zlata Adamovská: Vztah vykoupený křivdou na manželce (†77) Petra Štěpánka a žádost o ruku v horečkách Je velice smutné, že spokojené manželství slavného hereckého páru Zlaty Adamovské, která 9. března s... číst článek
Velkolepá premiéra Bídníků: Plejáda nádhery! Pomeje po nemoci, Šporcl v obležení krásy i Vendula s manželem Velkolepá premiéra Bídníků: Plejáda nádhery! Pomeje po nemoci, Šporcl v obležení krásy i Vendula s manželem Pražská muzikálová scéna GoJa už se opět zahalila do slavnostního hávu premiéry a vrátila do hry leg... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Miroslav Šimůnek
Miroslav Šimůnek
zobrazit profil Alec Baldwin
Alec Baldwin
zobrazit profil Petr Reidinger
Petr Reidinger
zobrazit profil Simona Babčáková
Simona Babčáková
zobrazit profil Matyáš  Valenta
Matyáš Valenta
zobrazit profil Jenovéfa Boková
Jenovéfa Boková
zobrazit profil Petra Molnárová
Petra Molnárová
zobrazit profil Gabriela Marcinková Mihalčínová
Gabriela Marcinková Mihalčínová