Petr Štěpánek

Datum narození: 2. 10. 1948
Místo narození: Praha
Výška: 179 cm
Profese: herec, dabér
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Petr Štěpánek se proslavil rolemi princů a charizmatických mužů. Stal se též vyhledávaným dabéram.

Po pražské DAMU Petr Štěpánek v roce 1970 nastoupil do Národního divadla v Praze. Tragédii Romeo a Julie mu nabídlo Divadlo Rokoko, v hudebním Karlíně se objevil v Superhvězdě Mařence či ve Zvonokosech. V Divadle Broadway si zahrál v muzikálu Golem.

Štěpánek v Ordinaci i v Ohnivým kuřeti

Jeho filmová prvotina byla balada Údolí včel z roku 1968. Role Petr Štěpánek ztvárnil v televizní Kráse, v romantické Manon Lescaut nebo v pohádkách Zlatovláska či Tajemství staré bambitky. Jeho jméno zdobí také seriály Záhada hlavolamu30 případů majora ZemanaDobrodružství kriminalistikyKamarádi, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Cesty domů, Ordinace v růžové zahradě nebo Ohnivý kuře.

Zazářil zejména v rolích princů a charismatických mužů. Díky svému krásnému hlasu se Petr Štěpánek stal i vyhledávaným dabérem. Jeho hlasem promlouvá např. Gérard PhilipeRobert RedfordAnthony HopkinsOmar SharifHarrison Ford, Mel Gibson nebo Willem Dafoe.

Petr Štěpánek se ženil třikrát

Umění má Petr Štěpánek v krvi. Hrál jeho otec Zdeněk i bratr Martin a také jeho nevlastní sestra Jana Štěpánková. Nejmladší sestra Kristina Taberyová se stala režisérka.

Poprvé se Petr Štěpánek oženil s herečkou Reginou Rázlovou, po té s režisérkou Vlastou Janečkovou. Jeho třetí manželkou se stala herečka Zlata Adamovská, kolegyně a posléze i choť ze seriálu Ordinace v růžové zahradě.

 

 

Články o celebritě

Natáčení nové Zlatovlásky: Štěpánek za krále! A co Kotrbová? Natáčení nové Zlatovlásky: Štěpánek za krále! A co Kotrbová? Padla první klapka natáčení nové verze kultovní pohádky Zlatovláska, která v roce 1973 katapultovala... číst článek
Nová Zlatovláska: Velký návrat Petra Štěpánka (75) Nová Zlatovláska: Velký návrat Petra Štěpánka (75) Legendární Zlatovláska se brzy dočká nové podoby a stejně jako ve slavné verzi pohádky z roku 1973 s... číst článek
Velký pohádkový comeback: Zlatovláska se vrací v novém filmu! I s Petrem Štěpánkem... Velký pohádkový comeback: Zlatovláska se vrací v novém filmu! I s Petrem Štěpánkem... Příběh podle Karla Jaromíra Erbena po 52 letech znovu ožije, dočká se totiž nového zpracování. A že ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Angus Sampson
Angus Sampson
zobrazit profil Kim Kardashian
Kim Kardashian
zobrazit profil Jennifer Lopez
Jennifer Lopez
zobrazit profil Michal Holán
Michal Holán
zobrazit profil Andrew Garfield
Andrew Garfield
zobrazit profil Lucas Bravo
Lucas Bravo
zobrazit profil Eva Hrušková
Eva Hrušková
zobrazit profil Jenna Ortega
Jenna Ortega