Milena Steinmasslová

Datum narození: 21. 3. 1955
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka, lektorka herectví a rétoriky
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Milena Steinmasslová v roce 2024 dostala Českého lva za ztvárnění vedlejší role v psychologickém krimi dramatu Němá tajemství.

S herectvím Milena Steinmasslová, vlastním jménem Miloslava Steinmasslová, začala v deváté třídě základní školy, kdy ji režisér Karel Kachyňa obsadil do svého rodinného dramatu Už zase skáču přes kaluže (1970).

MILENA STEINMASSLOVÁ - ČÍM PŘEKVAPILA?

Po maturitě na Gymnáziu Jana Nerudy Milena Steinmasslová studovala herectví na pražské DAMU. V dobrém vzpomíná třeba na natáčení seriálu Ranč U Zelené sedmy. Stala se první vítězkou soutěžního pořadu Čs. televize Šest ran do klobouku (1981).

Herecký talent Mileny Steinmasslové mohli milovníci prken, která znamenají svět, obdivovat v Divadle v Celetné, v Divadle Na zábradlí, v Komorním divadle nebo v Divadle Na Fidlovačce.

Zahrála si v desítkách filmů, TV inscenací a seriálů. Jednu z vedlejších postav Milena Steinmasslová ztvárnila mj. v historickém dramatu Dům Na poříčí (1976), v dramatu Poslední vlak (1982), v dobrodružném koprodukčním thrilleru Das siebte Foto (2003), v romantickém dramatu MY 2 (2014) nebo v road movie Staříci (2019).

Stala se seriálovou stálicí. Milena Steinmasslová se předvedla v kromě již zmíněném Ranči U zelené sedmi mj. v Synovech a dcerách Jakuby skláře, v Území bílých králů, v Ulici, v Ordinaci v růžové zahradě, v Doktoru Martinovi, v Modrpartě nebo v Podezření.

Prvního Českého lva Milena Steinmasslová dostala v roce 2024, a to za svůj výkon v romantickém krimi dramatu Němá tajemství (2023) režiséra a scenáristy Tomáše Mašína (psal ho společně s Alicí Nellis). 

O MILENĚ STEINMASLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Milena Steinmasslová je rozvedená. Z manželství s Romanem Pavlíčkem, které trvalo 26 let, má syny Tomáše a Jana.

 

Další Herci

zobrazit profil Vita Smačeljuk
Vita Smačeljuk
zobrazit profil Jiří Plachý
Jiří Plachý
zobrazit profil Zuzana Kajnarová
Zuzana Kajnarová
zobrazit profil Lukáš Duy Anh Tran
Lukáš Duy Anh Tran
zobrazit profil Milan Šteindler
Milan Šteindler
zobrazit profil Kingsley Ben-Adir
Kingsley Ben-Adir
zobrazit profil Cliff Curtis
Cliff Curtis
zobrazit profil Anežka Rusevová
Anežka Rusevová