Vilma Cibulková

Datum narození: 26. 3. 1963
Místo narození: Ostrov nad Ohří
Profese: herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Vilma Cibulková se proslavila především díky tragikomedii Jana Hřebejka Pupendo, za niž získala Českého lva v kategorii Herečka ve vedlejší roli.

Herečka a dabérka Vilma Cibulková je ověnčena řadou cen a obdařena velkým talentem. Jejím životním partnerem byl režisér Miroslav Macháček či herec Miroslav Etzler. Její život připomíná houpačku, vedle úspěchů se mnohdy ocitla i na dně, bojovala s alkoholem a dokonce se pokusila o sebevraždu.

VILMA CIBULKOVÁ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Je držitelkou Ceny pro nejlepší herečku z Mezinárodního filmového festivalu v Moskvě, Ceny Františka Filipovského za dabing ve filmu Lepší už to nebude, Ceny Thálie za postavu slečny Fischerové v divadelní hře Picasso a Českého lva za vedlejší roli ve filmu Jan Hřebejka Pupendo. Vilma Cibulková opakovaně získala i rozhlasové ocenění Neviditelný herec.

Debutovala ve filmu Smích se lepí na paty

Po Střední pedagogické škole v Karlových Varech Vilma Cibulková absolvovala herectví na pražské DAMU. Studovala zde se skvělými herečkami, jako jsou Eva Holubová nebo Ivana Chýlková. Už za svých studií účinkovala v Národním divadle, ve studentském divadle Disk nebo hostovala v Divadle Na zábradlí. Objevovala se v různých televizních pořadech a pohádkách.

Ve filmu Vilma Cibulková debutovala v roce 1986 v komedii Smích se lepí na paty. Hrála ve filmech Pramen života, Duše jako kaviár, Mazaný Filip, Zemský ráj, to napohled, Fotograf, Pohádky pro Emu, Věčně tvá nevěrná, Padesátka nebo v seriálech Místo nahoře či Nemocnice na kraji města - Nové osudy.

Problémy řešila alkoholem 

V 90. letech 20. století Vilma Cibulková přestala hrát v divadle i točit filmy. Na vině byly velké soukromé problémy, které řešila alkoholem. Následoval pokus o sebevraždu, odchod z Národního divadla a dvouletá protialkoholní léčba, po které se herečka začala pomalu objevovat v menších rolích před kamerou a stala se členkou souboru Divadla Pod Palmovkou.

O VILMĚ CIBULKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Vilma Cibulková po návratu z léčebny potratila, ale pak porodila vytouženou dceru Šimonu. Následoval rozvod s manželem, který nadělal rodině velké dluhy.

Mezi partnery Vilmy Cibulkové patřili např. režisér Petr Kracík nebo herec Karel Heřmánek. Po letech našla dlouhodobé štěstí s druhým manželem Miroslavem Etzlerem, se kterým vychovávala svou dceru Šimonu. Ta se stala v dospívání velmi problematickou, byla závislá na drogách a musela být umístěna do léčebny, ze které později odešla. Posléze udržovala vztah s potomkem slavného skladatele Jana Jakuba Ryby, Pavlem.

Neunesla Etzlerovu nevěru

V roce 2011 Vilma Cibulková dceru po opakovaných rozporech vyhodila z domu, ale po třech letech k sobě opět našly cestu. V roce 2012 se herečka rozvedla se svým druhým manželem Miroslavem Etzlerem, neunesla jeho nevěru s kolegyní Radkou Pavlovčinovou.

 

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Jeremy Renner
Jeremy Renner
zobrazit profil Martin Freeman
Martin Freeman
zobrazit profil Julianne Moore
Julianne Moore
zobrazit profil Frances Fisher
Frances Fisher
zobrazit profil Alois Švehlík
Alois Švehlík
zobrazit profil Filip Antonio
Filip Antonio
zobrazit profil Michaela Kuklová
Michaela Kuklová
zobrazit profil Sára Milfajtová
Sára Milfajtová