Jaroslav Satoranský

Datum narození: 17. 12. 1939
Místo narození: Praha
Profese: herec, dabér
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Jaroslav Satoranský se proslavil jako Kuba v Krkonošských pohádkách. Popularitu mu přinesly totalitní seriály. Posléze se předvedl v seriálu Policie Modrava.

I když Jaroslav Satoranský pocházel z rodiny herců, vyučil se rytcem. Oba rodiče i jeho sestra se věnovali ochotnickému divadlu. Možná i proto se po vyučení rozhodl pro pražskou DAMU, kterou v roce 1961 úspěšně ukončil.

JAROSLAV SATORANSKÝ V ZAJETÍ NEMRAVNOSTI 

Kuba Satoranskému přinesl nesmrtelnost

Svou kariéru herce začal v Divadle J. Průchy v Kladně. Zde se ohřál jen tři roky, následně dostal angažmá ve Vinohradském divadle v Praze. Diváci Jaroslava Satoranského mohli vidět mj. v hrách Macbeth nebo Král Lear.

Nesmrtelnost si Jaroslav Satoranský získal rolí Kuby v úspěšném seriálu Krkonošské pohádky. Klíčové postavy ztvárnil v totalitních seriálech Nejmladší z rodu Hamrů a Inženýrská odysea.

Zahrál i v mnoha televizních filmech - mezi nejznámější patří Generál Eliáš. Jaroslav Satoranský se zřídka objevil na stříbrném plátně. Bylo to např. ve veselohře z roku 1979 Causa Králík nebo v komedii režisérů Oldřicha LipskéhoZdeňka Podskalského Velká filmová loupež (1986). 

Hrál ve Vyprávěj a v Policii Modrava

Diváci mohli Jaroslava Satoranského vidět také např. v seriálech Tajemství proutěného košíku, Rodáci, Bylo nás pět nebo v ještě úspěšnějších Četnických humoreskách. Objevil se v seriálech Cesty domů a Vyprávěj

Jednu z ústředních postav Jaroslav Satoranský zpodobnil v krimi sériích TV Nova Policie Modrava, v nichž dostal roli zkušeného kriminalisty.

O JAROSLAVU SATORANSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Jaroslav Satoranský se oženil roku 1961. S manželkou Libuší měl dceru Martinu. Velkým přítelem Jaroslava Satoranského byl již zesnulý herec Miroslav Moravec.

Herec Jaroslav Satoranský 27. dubna 2020 ovdověl.

 

Články o celebritě

Poslední rozloučení s Ladislavem Županičem (†80): Kdo všechno přišel? Poslední rozloučení s Ladislavem Županičem (†80): Kdo všechno přišel? 20. prosince po poledni se konalo poslední rozloučení s hercem Ladislavem Županičem, který se odebra... číst článek
13. komnata Dušana Sitka (68) z Policie Modrava: Bojoval s alkoholem! 13. komnata Dušana Sitka (68) z Policie Modrava: Bojoval s alkoholem! Pro dědečka ho posílala babička jako malého do hospody, aby mu vyřídil, že je hotový oběd. Dušan Sit... číst článek
Rozjetý mejdan ve Studiu DVA! Krausová řádila v posteli i laškování Štabrňáka a Adamovské Rozjetý mejdan ve Studiu DVA! Krausová řádila v posteli i laškování Štabrňáka a Adamovské Tolik hereckých hvězd pohromadě se už dlouho nesešlo. Staří dobří přátelé a kolegové společně a ve v... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Alena Doláková
Alena Doláková
zobrazit profil Justin Theroux
Justin Theroux
zobrazit profil Sofía Vergara
Sofía Vergara
zobrazit profil Kevin Spacey
Kevin Spacey
zobrazit profil Štěpán Benoni
Štěpán Benoni
zobrazit profil Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
zobrazit profil Zuzana Bydžovská
Zuzana Bydžovská
zobrazit profil Lilian Sarah Fischerová
Lilian Sarah Fischerová