Barbora Bočková

Barbora Bočková

Datum narození: 17. 11. 1989
Místo narození: Třebíč
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Barbora Bočková svou první hlavní roli v celovečerním snímku ztvárnila v thrilleru Roberta Sedláčka Promlčeno.

Většinu dětství Barbora Bočková strávila v tělocvičně, kde se vrcholově věnovala moderní gymnastice. Vystudovala obor Fyzioterapie na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze.

K hraní se Bočková dostala náhodou

K divadlu se Barbora Bočková dostala náhodou, když ji kamarádka z rodné Třebíče pozvala do amatérského souboru působícího na Právnické fakultě UK. Následně absolvovala Katedru alternativního a loutkového divadla na pražské DAMU.

V sezóně 2018/2019 se Barbora Bočková stala členkou hereckého souboru Divadla Na zábradlí, a o němž se domnívá, že diváky přitahuje jeho progresivní dramaturgie, která je živá, reagující a odvážná.

Bočková zazářila jako moderátorka

Po studentských krátkometrážních snímcích si Barbora Bočková zahrála v mysteriózním dramatu Liebe (2017). Objevila se v TV krimi Metanol (2018), v životopisném snímku Zátopek (2021) či v seriálu Specialisté.

Svou první hlavní roli v celovečerním snímku dostala od režiséra a scenáristy Roberta Sedláčka v jeho krimi thrilleru Promlčeno (2022), natočeném podle skutečné události - odloženém případu vraždy. Barbora Bočková v něm ztvárnila ambiciózní rozhlasovou moderátorku.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Morgan Freeman
Morgan Freeman
zobrazit profil Sofie  Karochová Filippi
Sofie Karochová Filippi
zobrazit profil Rudolf Hrušínský ml.
Rudolf Hrušínský ml.
zobrazit profil Regina Řandová
Regina Řandová
zobrazit profil Jan Plouhar
Jan Plouhar
zobrazit profil Charlie Sheen
Charlie Sheen