Michal Nesvadba

Datum narození: 3. 11. 1957
Místo narození: Praha
Profese: herec, mim
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Michal Nesvadba je mužem mnoha tváří, úsměvů i úšklebků. Vystudovaný mim se svým Mr. Tapemanem prorazil i v Japonsku.

Michal Nesvadba se narodil v Praze roku 1957 do umělecké rodiny. Jeho otcem byl herec a výtvarník Miloš Nesvadba, jeho matka Jaroslava pak byla kostýmní výtvarnicí. 

Po konzervatoři studoval herec Michal Nesvadba pantomimu a choreografii u Ladislava Fialky. Praxi získal v představení Kouzelný cirkus multimediálního pražského divadla Laterna Magika. Objevil se také ve filmu Anna, sestra Jany, Panelstory aneb Jak se rodí sídliště nebo v thrilleru Filipa Renče Válka barev.

MICHAL NESVADBA - KLAUN PŘIZNAL ÚZKOSTI

V roce 1979 založil Michal Nesvadba spolu s bavičem a spisovatelem Václavem Upírem Krejčím a herečkou a zpěvačkou Světlanou Nálepkovou skupinu Mimtrio. Na vlně televizní popularity se vezli přes deset let.

Kouzla s lepící páskou předvedl poprvé v Japonsku

S bratrem Martinem pak Michal Nesvadba vedl vlastní taneční ateliér Ánfas. Napsal a zrežíroval balet Billiard a pro děti vybruslil lední show Princezna Zmrzlina. Představení Mr. Tapeman, při kterém kouzlí s lepící páskou, předvedl poprvé v roce 1997 v Japonsku zaujalo i v zahraničí. V roce 1999 se stal hlavním vychovatelem v televizní Kouzelné školce.

O MICHALU NESVADBOVI ČTĚTE ZDE>>

Kolegyně Světlana Nálepková si ho vzala v roce 1985. Mají spolu dceru Josefínu. Jejich manželství skončilo společně s rozpadem Mimtria, tedy roku 1990. Druhé ANO Michalu Nesvadbovi řekla tanečnice Andrea Nesvadbová, rozená Hodáňová, v pražském kostele Scare Cœur v létě 2008. Společně vychovávají syna Michala.

 

Další Herci

zobrazit profil Kaitlyn Dever
Kaitlyn Dever
zobrazit profil Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
zobrazit profil Eva Josefíková
Eva Josefíková
zobrazit profil Monika Horváthová
Monika Horváthová
zobrazit profil Kristýna Leichtová
Kristýna Leichtová
zobrazit profil Tomáš Karger
Tomáš Karger
zobrazit profil Simona Vrbická Koptová
Simona Vrbická Koptová
zobrazit profil Robert Jašków
Robert Jašków