Eva Salzmannová

Eva Salzmannová

Datum narození: 8. 10. 1957
Místo narození: Karlovy Vary
Profese: herečka, pedagožka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herečka Eva Salzmannová, která se stala uznávanou pedagožkou, byla za ztvárnění mužské role, podivína Raye, nominována na Cenu Thálie 2017.

Eva Salzmannová pochází z rodiny bankéře a politika Richarda Salzmanna. Po maturitě na gymnáziu vystudovala herectví na pražské DAMU. Po studiu hrála několik let na scéně alternativního Divadla na okraji.

V roce 1990 Eva Salzmannová krátce hrála v Národním divadle, poté si vyzkoušela angažmá také v Divadle Na zábradlí a hostovala v Divadle na Vinohradech. Po čtyřech letech se vrátila do Národního divadla. Roku 1996 začala vyučovat herectví na pražské DAMU.

Za bravurní ztvárnění mužské role, podivína Raye, který žije s jednookým psem, v inscenace Jasno lepo podstín zhyna na scéně MeetFactory Praha byla Eva Salzmanová nominována na Cenu Thálie 2017.

Kromě divadla si Eva Salzmannová zahrála také v několika filmech. Objevila se např. ve snímcích Bota jménem Melichar, Poutníci, Agáta, Maryška, Bolero, Normal nebo Teorie tygra. 

Eva Salzmannová má za sebou poměrně bouřlivý osobní život. Herečka byla třikrát vdaná. Jejím prvním manželem se stal podnikatel Jiří Matějček, druhým herec Ondřej Pavelka a třetím novinář Karel Steigerwald.

 

Články o celebritě

Vztahy na place seriálu Slunečná: Dusno kvůli pletkám mezi herci?! Ale peníze se sypou… Vztahy na place seriálu Slunečná: Dusno kvůli pletkám mezi herci?! Ale peníze se sypou… Tyhle příběhy napsal život, s těmi nemá scenárista René Decastelo (46) co dělat. Ve veleúspěšném pri... číst článek
Nečekané odhalení v seriálu Slunečná: SPOLEČNÝ KŠEFT BÝVALÝCH MILENCŮ! Nečekané odhalení v seriálu Slunečná: SPOLEČNÝ KŠEFT BÝVALÝCH MILENCŮ! Tyhle příběhy napsal život, s těmi nemá scenárista René Decastelo (46) co dělat. Ve veleúspěšném pri... číst článek
Tragické tajemství Chramostové (†92): Smrt jediného synka (†4)! Tragické tajemství Chramostové (†92): Smrt jediného synka (†4)! Dlouhá léta prožila Vlasta Chramostová (†92) po boku milovaného manžela Stanislava Miloty (†85), ovš... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Jonathan Majors
Jonathan Majors
zobrazit profil Michal Čapka
Michal Čapka
zobrazit profil Adrien Brody
Adrien Brody
zobrazit profil Vladimír Hajdu
Vladimír Hajdu
zobrazit profil Alan Rickman
Alan Rickman
zobrazit profil Hana Vagnerová
Hana Vagnerová
zobrazit profil Kryštof Bartoš
Kryštof Bartoš
zobrazit profil Maitland Ward
Maitland Ward